Vad får jag ut i a-kassa Unionen?

Innehållsförteckning

Vad får jag ut i a-kassa Unionen?

Vad får jag ut i a-kassa Unionen?

Som mest 1 200 kronor per dag med inkomstbaserad ersättning Efter det är ersättningen 70 procent av inkomsten. Men det finns ett maxbelopp för hur mycket ersättning du kan per dag. De första 100 dagarna kan du som mest 1 200 kronor per dag och därefter som mest 1 000 kronor per dag.

Har Unionen en a-kassa?

Unionen och Unionens a-kassa - två skilda organisationer Unionen och Unionens a-kassa är två skilda organisationer. Det betyder att du som medlem i Unionen kan välja vilken a-kassa du vill. Är du medlem i Unionen är det dock viktigt att du också är med i en a-kassa. Det finns 25 stycken a-kassor i Sverige.

Hur funkar a-kassa Unionen?

Det är ditt medlemskap i a-kassan som gör att du får arbetslöshetsersättning om du förlorar ditt jobb. När du också är med i fackförbundet Unionen toppar du upp med en bra inkomstförsäkring, som gör att du även kan få ersättning för lönedelar som ligger högre än de som täcks av a-kassan.

Hur lång tid tar handläggning a-kassa Unionen?

Enligt Harald Petersson, chef för Unionens a-kassa är den genomsnittliga handläggningstiden vad gäller en stor majoritet av de arbetslösa medlemmarna dock ”bara” fem veckor. – Det är bara mellan fem och tio procent av våra medlemmar som ska ha ett grundbelopp.

Vilken a-kassa för tjänsteman?

Vilken a-kassa du ska välja beror huvudsakligen på vilket yrkesområde du arbetar inom. Det beror även på om du vill vara med i en privat eller facklig a-kassa. Alla a-kassor fungerar i princip på samma sätt, och alla måste förhålla sig till det som står i lagen om arbetslöshetsförsäkring.

Vilken a-kassa lagerarbetare?

Handelsanställdas a-kassa. För dig som är anställd i butik, lager eller frisörsalong. För anställda och företagare inom yrkesfiske eller teater, film och andra arbeten inom kultur- och nöjesområdet. Även för anställda inom folkrörelsen, cirkelledare och anställda inom Folksams säljorganisation.

När kommer a-kassan unionen?

Utbetalning varje vecka Vi betalar ut ersättning på torsdagar. Det innebär att du får utbetalning varje vecka om du skickar in en tidrapport i taget. Om du vill ha din ersättning utbetald var fjärde vecka kan du välja att skicka in fyra tidrapporter i taget.

Relaterade inlägg: