Vad får en EPA dra?

Innehållsförteckning

Vad får en EPA dra?

Vad får en EPA dra?

Får en 15- eller 16-åring köra EPA-traktor och dra en husvagn med sitt fordon ute i trafiken? I det här fallet är EPA:n en ombyggd Volvo. Svar: ... En 15-åring med AM-körkort eller en 16 åring med traktorkort får köra en A-traktor (eller EPA-traktor) med tillkopplad husvagn.

Hur mycket får man dra efter en A-traktor?

A-traktor är lämplig som dragfordon om: 1. tjänstevikten är 2 000 kg eller högre eller 2. ursprungsfordonet är konstruerat för en släpvagnsvikt av minst 1 000 kg.

Hur mycket får en A-traktor dra med släp?

Så, sammanfattningsvis kan man säga att en lite nyare A-traktor får antingen dramycket som den registrerade släpvagnsvikten om sådan finns, eller så mycket som dragkroken är dimensionerad för, så länge släpvagnen är bromsad.

Vad får man köra med Traktorkort?

Med traktorkortet får du köra Traktorkortet ger dig rätt att köra traktor eller motorredskap klass II (konstruerade för en hastighet av högst 30 km/tim) på väg.

Måste EPA ha dragkrok?

Någon form av draganordning krävs på en A-traktor. Det kan vara en krok, kula, bygel, jordbruksdrag eller anordning för påhängsvagn. A-traktorn ska även i övrigt vara lämpat som dragfordon. Avgasrör ska vara riktat så att avgaserna leds upp alternativt bakåt eller åt fordonets vänstra sida.

Hur snabbt får en EPA köra 2022?

A-traktorns konstruktiva hastighet är högst 30 km/h. Det betyder att den inte får vara konstruerad för att köra fortare än så på horisontell väg. EPA-traktorn skulle vara konstruerad med ett visst utväxlingsförhållande (10:1). En EPA får dessutom inte köras fortare än 30 km/h.

Hur många personer får man sitta i en a-traktor?

Får det vara fler än två personer i EPA- eller A-traktor? Ja, om det inte utgör fara. Enligt Trafikförordningen SFS(1998:1276) 3 kap. 79§ får passagerare inte tas med i sådant antal eller placeras så att fara kan uppstå.

Får man köra traktor med Mopedkort?

Med körkort för moped klass I får du köra mopeder som är gjorda för en hastighet på högst 45 km/timmen. ... Med ett AM-körkort får du även köra traktorer som är gjorda för en hastighet på högst 40 km/timmen (traktor a).

Relaterade inlägg: