Hur mycket kostar det att ta bort en häst?

Innehållsförteckning

Hur mycket kostar det att ta bort en häst?

Hur mycket kostar det att ta bort en häst?

Priset för 1 st häst (separatkremering) som väger över 250 kg är: 9 000 kr för utkörning, hämtning, kremering samt pappurna och 1 150 kr för avlivning, frakt av aska 550 kr.

Vad gör man när en häst dör?

Då förs hästens kropp till ett krematorium och där bränns den till aska. Detta sätt att ta hand om kroppen kräver en hel del energi. I många fall kan man mot en extra kostnad välja enskild kremering. Då kremeras bara den egna hästen och man kan sedan åka och hämta en hink med askan.

Vem hämtar avlivad häst?

Svensk Lantbrukstjänst har lokala entreprenörer som hämtar avlivade hästar och transporterar till uppsamlingsplats.

Varför avliva häst?

Oavsett om det beror på ålder, skada eller sjukdom ställs en hästägare förr eller senare inför beslutet att avliva sin häst. Ett beslut som ofta är svårt att fatta. Att bestämma att någon inte får leva längre är aldrig ett lätt beslut att fatta. Att behöva avliva sitt djur är fyllt av sorg och skuldkänslor.

Hur begraver man en häst?

Hästen ska täckas med minst 1,5 meter jord, så att djur inte kan gräva upp den. Hästen ska begravas minst 1 meter ovanför normalt grundvattenstånd. Jordlagret ska vara av lämplig struktur (sand, grus eller morän och helst tätare material som lera eller silt i botten).

När dör hästar?

Hästar i fångenskap lever normalt 20 – 25 år, men ponnyer kan bli uppåt 30, eller till och med 40 år gamla.

Relaterade inlägg: