Hur blir man av med diskbråck?

Innehållsförteckning

Hur blir man av med diskbråck?

Hur blir man av med diskbråck?

Behandlingen vid diskbråck består av läkemedel, fysioterapi och ibland operation.

  1. Läkemedel. Ibland hjälper det inte att enbart röra på sig och ta receptfria läkemedel. ...
  2. Besök hos fysioterapeut, naprapat eller kiropraktor. ...
  3. Ibland behöver du opereras. ...
  4. Operation vid diskbråck i ländryggen. ...
  5. Steloperation. ...
  6. Efter operationen.

Hur lång tid tar det att läka ett diskbråck?

Behandling. De allra flesta diskbråck försvinner spontant inom 2-6 månader, ibland tar det längre tid. Kroppen bryter ned diskbråcket. Om smärtan inte minskat eller försvunnit inom ca 2 - 3 månader rekommenderar vi operation.

Hur länge känner man av ett ryggskott?

Ryggskott brukar kunna läka ut av sig själv. Ibland kan det ta upp till två veckor. Under det första dygnet är smärtan som mest intensiv och avtar därefter stegvis. Under tiden kan du oftast lindra smärtan på egen hand utan att behöva söka vård.

Kan man jobba med diskbråck?

Vid diskbråck där arbetsbelastningen innefattar fysiskt lätta arbeten (med få lyft, böjningar och vridningar) rekommenderas sjukskrivning på heltid upp till tre veckor.

Vad beror på diskbråck?

  • Diskbråck beror på att en disk mellan ryggkotorna gått sönder och bildat ett bråck som buktar ut. Det går oftast över av sig själv. Läs mer på Doktor.se.

Har man diskbråck kan en operation behövas?

  • I vissa fall när man har diskbråck kan en operation behövas. Ungefär tio procent av de som drabbas av åkomman blir inte av med sin smärta. Har man väldigt ont och blir begränsad i sitt liv på grund av det så kan man behöva diskutera med sin läkare om huruvida man behöver en läkare. De flesta som får en operation blir helt friska efteråt.

Hur lång tid tar ett diskbråck innan kroppen läker ut igen?

  • Vanligtvis tar ett diskbråck 6-12 veckor innan kroppen har helt läkt ut. De patienter som inte förstår och accepterar att ”nu är det så här” och bara att göra det bästa av det, läker inte alls lika bra. Rädslan att disken kommer gå sönder igen finns också kvar.

Kan du få diskbråck träning?

  • Diskbråck träning. Men ofta hjälper det med träning och motion. Att få ett träningsprogram genom en kiropraktor, naprapat eller sjukgymnast kan vara en bra lösning. Då får du röra på dig och träna upp dina muskler. Dels kan detta hjälpa för att minska smärtan men också för att få tillbaka muskulatur och stärka lederna.

Relaterade inlägg: