Får jag CSN om jag studerar på komvux?

Innehållsförteckning

Får jag CSN om jag studerar på komvux?

Får jag CSN om jag studerar på komvux?

Studiehjälpens bidrag för studier på gymnasienivå Fram till och med vårterminen det år du fyller 20 år när du studerar på komvux eller folkhögskola så kan du bidrag genom studiehjälpen. Det finns både studiebidrag och andra bidrag, och det är samma som på gymnasiet.

Hur mycket får man i CSN komvux?

I tabellen ser du hur mycket du kan i bidrag och hur mycket du kan låna om du studerar på heltid....Hur mycket kan jag ?
1 vecka, kr4 veckor, kr
Högre bidrag1 8597 436
Lån9133 652
Totalt2 77211 088

Hur mycket kan man få i Merkostnadslån?

Så här mycket får du låna Du kan låna högst 608 kronor per vecka. Du kan få merkostnadslån om du behöver resa för att samla in material till en uppsats eller avhandling.

Får man studiebidrag på folkhögskola?

Ja. När du studerar en kurs längre än tre veckor på folkhögskola har du möjlighet att studiemedel från Centrala studiestödsnämnden, CSN. Hur mycket pengar du får och hur länge du kan det beror på olika saker, till exempel hur gammal du är eller hur länge du har studerat tidigare. Läs mer om Studiestöd (CSN).

Kan man få studiemedel för sfi?

Nej, du kan inte studiestöd. Det är din hemkommun som står för din skolgång och ersättning när du studerar på SFI-nivå.

Kan du få extra bidrag när du studerar med studie­medel eller studiestart?

  • Du som har barn kan få ett extra bidrag när du studerar med studie­medel eller studiestarts­stöd. Det kallas för tilläggs­­bidrag. Tilläggs­­bidraget påverkar inte bostads­bidraget. Så stort är tilläggs­bidraget

Hur länge kan du få bidrag och lån från CNN?

  • I normala fall kan du få bidrag och lån från CSN i 240 veckor, vilket motsvarar sex års heltidsstudier. Har du läst kurser på deltid räknas de om till heltid av CSN. I vissa fall gäller andra regler: Om du har synnerliga skäl kan du få studiemedel fler veckor.

Kan du ansöka om studiebidrag i Sverige?

  • Ansöka om bidrag. Du behöver inte ansöka om studiebidraget om du ska studera i Sverige och är svensk medborgare. Du får ditt beslut när skolan rapporterat in att du studerar på heltid. Om du är utländsk medborgare måste du ansöka om studiebidraget varje läsår. De övriga bidragen behöver alla ansöka om varje läsår.

Hur mycket kan du få studiebidrag i juni?

  • Se hur mycket pengar du kan få. Studiebidraget är 1 250 kronor i månaden. Du får det för alla månader du studerar på heltid under september till maj. Du kan också ha rätt till en utbetalning i juni. Om din studietid är kortare än nio månader, eller om du skulle skolka, får du inte utbetalningen i juni.

Relaterade inlägg: