Vad får jag om jag säljer guld?

Innehållsförteckning

Vad får jag om jag säljer guld?

Vad får jag om jag säljer guld?

I regel är det pris du får betalt lika med guldets vikt i gram gånger det aktuella priset för den karathalt ditt guld innehåller. Säljer du en guldring i 18 karat som väger 10 gram så får du alltså 2 900 kronor ( kr).

Är det bra att sälja guld?

Att sälja sina oanvända eller trasiga guldsmycken är väldigt lukrativt för tillfället eftersom guldpriset är historiskt högt. Det finns många uppköpare idag som arbetar uteslutande med just privat guld och omsätter det på marknaden mot en viss marginal.

Vad är guldpriset för ditt guld?

  • Guldpriset du får för ditt guld avgörs först och främst av dess vikt mätt i gram och guldets renhet mätt i karat. Karatskalan går från 1 till 24 karat där 24 karat utgör det högsta värdet, alltså helt rent guld. Du får mer betalt för ditt guld ju renare det är och 24 karat är därför mest värdefullt.

Hur beskattas handel med guld i Sverige?

  • I huvudsak beskattas all handel med guld i Sverige. Beskattningen sker enligt de allmänna reglerna i mervärdesskattelagen och efter normalskattesatsen. Det innebär att försäljning av t.ex. guldsmycken i detaljhandeln är skattepliktig, ska beskattas med 25 procent och redovisas av säljaren.

Hur mycket får du i guldporten?

  • GULDPRISER: Guld 24K 395kr/g. Guld 21K 335kr/g. Guld 18K 300kr/g. Guld 14K 235kr/g. Guld 9K 130kr/g. Silver 925 3-15kr/g. Silver 830 2:75 kr/g. LOGGA IN PÅ KUNDPORTALEN.

Relaterade inlägg: