Vad går medlemsavgiften till i Kommunal?

Innehållsförteckning

Vad går medlemsavgiften till i Kommunal?

Vad går medlemsavgiften till i Kommunal?

41 % går till den centrala fackliga verksamheten (centrala förhandlingar med arbetsgivare, tvisteförhandlingar, centralt arrangerade utbildningar, opinionsbildning). 30 % går till dina medlemsförsäkringar, hemförsäkring och olycksfallsförsäkring samt inkomstförsäkring om du är medlem i A-kassan.

Vad får jag för fackavgiften?

Kommunals 23 avdelningar bestämmer själva den lokala avgiften, den varierar mellan 0,40 och 0,54. I fackavgiften ingår också tre medlemsförsäkringar: hemförsäkring, fritidsförsäkring och inkomstförsäkring.

Vad är en Kommunal avgift?

Du som är medlem i Kommunal betalar en medlemsavgift som baseras på din aktuella inkomst eller ersättning (före skatt och utan ob-tillägg eller övertidsersättning). Medlemsavgiften är indelad i avgiftsnivåer.

Vad ingår i fackavgiften IF Metall?

Det här ingår i ditt medlemskap Som medlem i IF Metall ingår flera försäkringar som kan trygga din vardag, bland annat en inkomstförsäkring. Du kan också komplettera och köpa till försäkringar för ett extra bra skydd.

Vad händer om man inte betalar facket?

Obetalda avgifter leder till att medlemskapet upphör Upphör ditt medlemskap påverkar det din ersättning vid eventuell arbetslöshet. Får du aktivitetstöd från Försäkringskassan så innebär ett avslutat medlemskap att du kommer att få lägsta ersättningen från dem.

Relaterade inlägg: