Vad händer om man ringer 112?

Innehållsförteckning

Vad händer om man ringer 112?

Vad händer om man ringer 112?

Ska jag snabbt lägga på om jag har råkat ringa 112 av misstag? Nej, vänta på svar och tala sedan om att du ringt av misstag så att SOS-operatören får reda på att det inte finns en hjälpsökande bakom samtalet. ... Polisen har egna ledningscentraler som 112-operatören kopplar samtal till.

När man ringer 112 Vilka frågor ska man vara beredd att svara på då?

Du kan ringa nödnumret 112 dygnet runt från fast eller mobil telefon var du än är i Sverige. Ditt samtal besvaras av en SOS-operatör som ställer frågor för att kunna ge nödvändig hjälp....Några exempel på frågor:

  • Vad har hänt?
  • Var har det hänt?
  • Vilket telefonnummer ringer du från?

Får man böter om man ringer 112?

Den som genom missbruk av larm, nödsignal eller annan liknande anordning föranleder onödig utryckning av polis, kommunal organisation för räddningstjänst, ambulans, militär, sjöräddning eller annat organ för allmän bevakningstjänst, döms för till böter eller fängelse i högst sex månader.

Vad ska man säga när man ringer 112?

Du får berätta vad som har hänt och om någon är skadad. Du får också berätta var hjälpen behövs och vem du är som ringer. Den som svarar på nummer 112 bestämmer vilken typ av hjälp de ska skicka ut. Det kan vara ambulans, polis, brandkår eller sjöräddning.

Vad frågar SOS?

Försök att hålla dig lugn och beskriv så tydligt som möjligt vad som har hänt, var det har hänt, vem som behöver hjälp och varför. Operatören på SOS kommer att hjälpa dig vidare med fler frågor för att kunna skicka rätt hjälp. Några exempel kan vara: Vem är du som ringer?

Vad händer om man ringer 911 i Sverige?

Sedan är vi INTE sammankopplade med andra länders nödnummer utan de fungerar endast nationellt. Alltså ringer du 911 i Sverige kommer du Inte till oss på SOS Alarm. Det numret fungerar nog inte ens i Sverige.

Vad gör man om det luktar brandrök?

– Känner man en generell röklukt är det helt rätt att ringa in till oss. Då kan vi genom SOS-kartan och vindriktning se om röken kommer från någon brand i närheten. Rök kan färdas 20,30 eller 40 mil. Ser man en kraftig rökpelare eller eldslågor då ska man ringa 112, säger Patrik Persson.

Relaterade inlägg: