Hur nära en utfart kan man parkera?

Innehållsförteckning

Hur nära en utfart kan man parkera?

Hur nära en utfart kan man parkera?

en motorväg eller motortrafikled. Du får inte stanna eller parkera på ett övergångs ställe eller närmare än 10 meter före ett övergångsställe. Du får inte stanna eller parkera i en vägkorsning eller närmare än 10 meter från den korsande körbanans närmaste ytterkant.

Hur långt ifrån en järnvägskorsning får man parkera?

Det är förbjudet att parkera inom 30 meter före och efter järnvägskorsningar. Det är förbjudet att stanna och parkera i en järnvägskorsning. Det är förbjudet att köra om strax före och i en järnvägskorsning som saknar trafiksignal eller bommar. Detta gäller dock inte tvåhjuliga fordon.

Hur nära får man parkera en annan bil?

Du ska stanna eller parkeranära vägkanten som du kan. Utanför tättbebyggt område ska du stanna eller parkera utanför körbanan om det är möjligt. Du får inte parkera så att du hindrar någon annan från att komma in i sitt fordon. Du får inte parkera så att du hindrar andra fordon från att komma iväg.

Får man parkera på heldragen linje?

Ett fordon får inte stannas eller parkeras längs en heldragen linje som anger gräns mellan körfält, om avståndet mellan fordonet och linjen är mindre än tre meter, såvida inte en streckad linje löper mellan fordonet och den heldragna linjen. Ett fordon får inte stannas eller parkeras i ett cykelfält.

Relaterade inlägg: