Hur mycket böter får man för misshandel?

Innehållsförteckning

Hur mycket böter får man för misshandel?

Hur mycket böter får man för misshandel?

- Ringa misshandel är straffskalan på böter eller fängelse högst 6 månader, oftast leder dock brottet enbart till böter. - Misshandel av normalgraden är straffskalan upp till två års fängelse, oftast några månader.

Vad anses vara grov misshandel?

Grov misshandel som kan ge fängelse i lägst ett år och sex månader och högst sex år. Vid bedömningen av om misshandeln är grov, ska särskilt beaktas om gärningen var livsfarlig eller om gärningsmannen tillfogat svår kroppsskada eller allvarlig sjukdom eller i övrigt visat särskild hänsynslöshet eller råhet.

Är misshandel allvarligt?

Minimistraffet för en del allvarliga våldsbrott höjs. Det gäller bland annat grov misshandel, grovt olaga tvång, grovt olaga hot och grovt rån. ... Minimistraffet för grovt olaga hot ska höjas från fängelse i sex månader till fängelse i nio månader.

Vad räknas som svår kroppsskada?

Med svår kroppsskada avses exempelvis förlust av syn eller ett annat svårt kroppsfel. Det faktum att den misshandlade personen du nämnder i din fråga drabbats av dubbelseende på ena ögat samt en fraktur på benet, kan tala för att gärningen ska betraktas som grov misshandel.

Hur många år i fängelse för misshandel?

Är misshandeln grov så kan påföljden bli fängelse i högst sex år, och är den synnerligen grov så kan man dömas till fängelse i högst tio år (3 kap. 6 § BrB). Jag hoppas att du fick svar på din fråga! Vi kan hjälpa dig vidare!

Relaterade inlägg: