Vad kan man ha på en balkong?

Innehållsförteckning

Vad kan man ha på en balkong?

Vad kan man ha på en balkong?

En balkong kan mycket väl bli ett litet odlingsparadis med massor av ätbara saker som kryddor, sallad, tomater, chili, bär, allt går att odla på en balkong. Har du en liten balkong kan du få plats med mycket mer om du tänker lodrätt i stället för vågrätt.

Får man ha grill på balkongen?

Grillning på balkongen kan medföra både brandfara och grannar som klagar på röklukt men det finns inte något lagförbud mot att grilla på balkongen. Hyresvärden eller styrelsen har dock rätt att sätta upp egna regler för vad som gäller i fastigheten.

Får man ha gasol på balkongen?

En förening kan till exempel förbjuda grillning på balkonger/takterrasser med kol- eller gasolgrill med hänvisning till brandfara och störande os men tillåta grillning med elgrill på balkonger. Att grilla på eller direkt under en inglasad balkong kan dock vara direkt livsfarligt.

Får man hänga ut mattor på balkongen?

En bostadsrättshavare får naturligtvis pynta och dekorera sin balkong. Däremot får man inte göra åverkan på fasaden, eller i balkongkonstruktionen. Det betyder att man får lov att lägga ut mattor och sätta upp insynsskydd, men inte borra fast markiser (utan att fråga föreningen).

Får man ha Jacuzzi på balkongen?

Det är inte tillåtet att ha jacuzzi, badtunna eller andra badanläggningar på balkonger eller terrasser. Det saknas riktiga påfyllningsanordningar och spillvattenledningar som ”Kretslopp och vatten” kräver. Balkonger och takterrasser inte dimensionerade för den stora belastning som en badanläggning innebär.

Får man ha blommor på balkongen?

En del planterar blommor och grönsaker, andra vill bara kunna koppla av en stund på sin balkong medan återigen andra mer eller mindre bosätter sig där. Och det har de sin fulla rätt till. Vanligast är att medlemmarna i en bostadsrättsförening själva ser till att hålla rent, snyggt och snöröjt på sina balkonger.

Får man grilla på balkongen Stena fastigheter?

Det är inte heller tillåtet att använda gasolgrill på balkong och uteplats. På flera områden finns det anvisade platser för grillning. Där går det bra att grilla med kolgrill. ... Elgrill får användas på balkong och uteplats, men det är viktigt att dina grannar inte störs, hör gärna med dem om det är okej att du grillar.

Får man grilla på inglasad balkong?

Vår rekommendation är att du inte grillar på balkongen eftersom det innebär en del risker. Att grilla på en inglasad balkong eller direkt under en annan balkong innebär flera faror. Förutom att du kan orsaka en brand kan du också drabbas av kolmonoxidförgiftning om rökgaserna inte ventileras bort.

Får man grilla på balkongen Poseidon?

balkonger och uteplatser är det inte tillåtet att grilla med öppen låga på grund av brandrisken. Om du har gott om plats och vill kunna grilla kan du istället använda en elgrill, förutsatt att grannarna inte blir störda.

Relaterade inlägg: