Vad får man göra och vad får man inte gör i en lägenhet?

Innehållsförteckning

Vad får man göra och vad får man inte gör i en lägenhet?

Vad får man göra och vad får man inte gör i en lägenhet?

Om du bor i en hyresrätt får du inte borra eller göra andra hål i badrummets väggar, golv eller tak. Du får inte heller kakla eller måla om i badrummet själv utan tillstånd från din hyresvärd. Det är för att inte riskera att fuktspärren skadas.

Kan man bli av med förstahandskontrakt?

Att ta över ett förstahandskontrakt är möjligt endast i vissa specifika fall. Ett överlåtande kan godkännas om den som ska ta över förstahandskontraktet är en närastående som bott i bostaden under en längre tid. Vanligen krävs en tidsperiod på tre år.

Vad krävs för att få ett förstahandskontrakt?

För att tag på ett förstahandskontrakt gäller det att leta på rätt ställen och ha tålamod eftersom det kan ta ett tag....

  1. Ställ dig i bostadskö för att hitta lediga lägenheter. ...
  2. Kontakta privata hyresvärdar. ...
  3. Gå på visningar för lägenheter. ...
  4. Hyresvärden kontrollerar dig som hyresgäst.

Vad är normalt slitage i en lägenhet?

Enligt gamla praxis brukar nedanstående exempel anses räknas som normalt slitage: Hål i väggar efter tavlor eller fastskruvade bokhyllor. Små repor i golv eller parkett efter möbler. Liten mängd fettfläckar på väggar och tack (fettfläckar i kök är ofrånkomligt och kan godtas i större utsträckning än exempelvis sovrum)

Kan hyresvärd säga upp förstahandskontrakt?

En hyresvärd kan inte av vilken anledning som helst säga upp ett hyresavtal med omedelbar verkan. I jordabalkens 12 kap anges vissa allvarliga omständigheter som kan ge en hyresvärd rätt att säga upp hyresavtalet med omedelbar verkan (jordabalken 12 kap 6 § första stycket som hänvisar till 12 kap 42 §).

Kan man minska uppsägningstiden lägenhet?

Uppsägningstiden på tre månader gäller även om du inte har hunnit flytta in i lägenheten. Det är möjligt att komma överens med hyresvärden om att din uppsägningstid är kortare än tre månader, men har ni ingen sådan överenskommelse är det tre månaders uppsägningstid som gäller.

Relaterade inlägg: