Vad är Batterivatten?

Innehållsförteckning

Vad är Batterivatten?

Vad är Batterivatten?

Avjoniserat vatten är ej att förväxla med destillerat vatten som är betydligt dyrare. Ett batteri består av nästan 70% vatten. Vattnet avdunstar när ett batteri används.

Varför är det farligt att dricka destillerat vatten?

Destillerat vatten är ur livsmedelssynpunkt likvärdigt med annat dricksvatten, men på grund av det låga innehållet av salter kan det anses fattigt på smak. Om man dricker väldigt mycket vatten (till exempel vid fysisk aktivitet) kan man behöva tillskott av salt om man enbart dricker destillerat vatten.

Vad gör man med destillerat vatten?

Destillering innebär att vattnet kokas och övergår till ångfas varefter ångan kondenseras ner i ett rent kärl. Destillerat vatten har stor användning i tekniska och experimentella sammanhang som kräver vatten och där föroreningar kan störa processerna. Destillerat vatten är också sterilt.

Hur framställer man destillerat vatten?

För att erhålla destillerat vatten kokas vanligt vatten (kranvatten, sjövatten eller liknande, som även innehåller "främmande" ämnen) varvid ångan leds till en separat behållare där den kyls ner, så att vattnet kondenserar till flytande form igen.

Vad händer om man dricker Batterivatten?

Vatten som används till att fylla på bil- MC- och båtbatterier samt ångstrykjärn, är ofarligt.

Hur rent är Batterivatten?

AdTechLine® Batterivatten är ett rent avjoniserat vatten. Det kan användas inom ett flertal användningsområden där höga krav ställs på ett rent vatten. Batterier, syranivån i bil- och båtbatterier ska ligga ca 5 mm ovanför plattorna i batteriet. Kontrollera batteriet regelbundet och fyll på med Batterivatten.

Är det farligt att dricka avjonat vatten?

Ska vatten framställt genom osmos användas som dricksvatten måste vattnet, för att motverka risk för korrosion och i viss mån även för att förbättra smaken, tillsättas mineraler (vanligen kalcium). Det har med anledning av detta uppstått oro för om det avsaltade vattnet skulle vara farligt att dricka.

Är det farligt att dricka Batterivatten?

Vatten som används till att fylla på bil- MC- och båtbatterier samt ångstrykjärn, är ofarligt.

Kan man göra eget Batterivatten?

I över 40 år har Silex-systemet använts av tusentals företag, för att framställa batterivatten av högsta kvalité. Investerings- och driftskostnaden är låg och därmed kan man framställa batteri- vatten för endast 50-70 öre per liter. Det är både mindre och större företag som använder Silex.

Hur länge håller sig destillerat vatten?

Följ dessa råd så håller sig dricksvattnet fräscht under minst en vecka: Använd väl rengjorda flaskor eller dunkar. Fyll på med dricksvatten av bra kvalitet, till exempel kommunalt dricksvatten. Förvara vattnet mörkt och så svalt som möjligt.

Relaterade inlägg: