Varför är det så dyrt att gå till tandläkaren?

Innehållsförteckning

Varför är det så dyrt att gå till tandläkaren?

Varför är det så dyrt att gå till tandläkaren?

Hur mycket du behöver betala för tandvård beror bland annat på hur gammal du är och vilka behandlingar du behöver. För tandvård betalar du själv en stor del av kostnaden. Det är viktigt att fråga tandläkaren eller tandhygienisten vad en undersökning eller behandling kommer att kosta.

Varför blir jag inte kallad till tandläkaren?

Efter tjugotre års ålder måste du betala din tandvård själv. I de flesta län, däribland Stockholm, fortsätter du sedan att bli kallad till tandläkaren för rutinundersökningar som vanligt. Om du tackar nej till en undersökning är det dock vanligt att du blir avskriven och inte kallas någon mer gång.

Vad händer om man inte går till tandläkaren?

Uteblir du eller avbokar din tid senare än 24 timmar innan tar vi ut en avgift om du är vuxen och har fyllt 20 år. Avgifter för uteblivet besök eller sent återbud för dig mellan 20 och 23 år: Specialisttandläkare: 300 kronor. Allmäntandläkare och tandhygienist: 300 kronor.

Hur mycket kostar det att gå till tandläkaren?

Undersökningen kostar vanligen mellan 885kr och 1 475 kr beroende på hur omfattande undersökning som krävs. Ibland finns behov av ytterligare utredning eller behandling, då bokar vi oftast in ett nytt besök. Borttagning av tandsten och behandling av tandköttssjukdom. Pris: från 985kr kronor beroende på omfattning.

Relaterade inlägg: