Vad gör man som djurvårdare?

Innehållsförteckning

Vad gör man som djurvårdare?

Vad gör man som djurvårdare?

Som djurvårdare får du bara utföra behandlingar som ordinerats av en veterinär och du gör dessa på veterinärens ansvar.

  • Vanliga arbetsuppgifter som alla får göra. ...
  • Läkemedel för allmän bedövning. ...
  • Narkotikaklassade läkemedel. ...
  • Övriga intramuskulära och subkutana injektioner. ...
  • Övriga intravenösa injektioner.

Vad får man inte göra som djurvårdare nivå 2?

nivå 2 får du inte ge narkotikaklassade läkemedel. På nivå 2 får du ge sederande (lugnande) läkemedel till häst. Det är alltså endast till hästar som du får ge sederande läkemedel på nivå 2. För att ge sådana läkemedel till hund, katt och andra sällskapsdjur måste du arbeta på nivå 3.

Vilken utbildning krävs för att bli djurvårdare?

Grundutbildning för djurvårdare ges på gymnasiets Naturbruksprogrammet, inriktning Djur. Motsvarande utbildning för vuxna kan finnas på Komvux. Påbyggnadsutbildning till Djurvårdare kan även finnas inom Yrkeshögskola, vilket oftast kräver examen från Naturbruksprogrammet.

Får djursjukskötare avliva?

Möjlighet finns för en veterinär att efter en formell delegering överlämna avlivningar till legitimerade djursjukskötare. sett om det gäller mindre sällskapsdjur, hästar eller lantbrukets djur, att veterinä- ren har både kompetens och möjlighet att avliva ett djur som djurägaren önskar avlivat.

Vad är D9 behörighet?

Grundkurs i läkemedelshantering s.k. D9 för smådjur krävs för att kunna handha läkemedel samt ge injektioner. Efter genomgången kurs och godkänd examination (teoretisk och praktisk) är du behörig att arbeta som djurvårdare på nivå 2. Kursen innehåller de delar som krävs för att bli godkänd hos Jordbruksverket.

Relaterade inlägg: