Varför sitter man på SiS?

Innehållsförteckning

Varför sitter man på SiS?

Varför sitter man på SiS?

Ungdomar som begår allvarliga brott när de är i åldern 15-17 år blir oftast dömda till sluten ungdomsvård i stället för till fängelse. Det är ett tidsbestämt straff som ungdomarna avtjänar på speciella avdelningar på SiS särskilda ungdomshem, enligt lagen om verkställighet av sluten ungdomsvård (LSU).

Vad gör Statens Institutionsstyrelse?

SiS, Statens institutionsstyrelse, är en statlig myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård. SiS tar också emot ungdomar som har dömts till sluten ungdomsvård. ... Myndigheten har 21 särskilda ungdomshem med drygt 700 platser och elva LVM-hem med knappt 400 platser för vård av vuxna missbrukare.

Får man använda mobilen på SiS?

Du får använda elektroniska kommunikationstjänster, till exempel telefon och internet, på de tider som gäller på ungdomshemmet. Om personalen bedömer att din behandling påverkas negativt så kan de förbjuda dig att använda elektroniska kommunikationstjänster.

Vilka sitter på SiS?

På ungdomshemmet finns personal – behandlingsassistenter, lärare, psykologer, sjuksköterskor med flera. De ska hjälpa den unge, bland annat med att planera hennes/hans behandling och skolgång, och skriva en behandlingsplan.

Hur är det att jobba på SiS?

Till SiS kommer unga människor som farit illa i livet och som har problem inom många områden, och vuxna som riskerar att dö av missbruk. Att jobba på en av SiS institutioner är att göra verklig skillnad. Att använda sin yrkeskunskap till att hjälpa de allra mest utsatta. SiS finns över hela landet.

Hur är det på SiS?

Ungdomar som döms till sluten ungdomsvård kommer till ett av SiS särskilda ungdomshem. Där får de vård och behandling som ska hjälpa dem så att de inte fortsätter att begå brott. Under den första tiden som ungdomen är hos oss får han/hon inte gå utanför avdelningen utan att någon i personalen följer med.

Vad betyder ungdomshem?

Ungdomshem eller SiS-hem är i Sverige en form av social dygnsvård med Statens institutionsstyrelse (SiS) som huvudman. Ungdomar kan placeras på ungdomshem med stöd av Lagen om vård av unga (LVU) eller Lagen om sluten ungdomsvård (LSU).

Relaterade inlägg: