Hur man gör en faktura?

Innehållsförteckning

Hur man gör en faktura?

Hur man gör en faktura?

Fakturan ska innehålla:

  1. Datum då fakturan är utställd.
  2. Fakturanummer.
  3. Säljarens och köparens adress.
  4. Säljarens momsregistreringsnummer.
  5. Köparens momsregistreringsnummer i vissa fall (t ex vid EU-handel)
  6. Transaktionens art och omfattning.

Hur gör man en faktura som privatperson?

Beskriv tydligt vad kunden har handlat för tjänst eller vara. För varor bör du specificera varubeteckning, antal, pris per styck och datum vid försäljning. Komplettera tjänster med antal timmar, pris per timme och när tjänsten utfördes. Glöm inte att beskriva eventuella utlägg du haft för kundens räkning.

Hur mycket får man i starta eget bidrag?

  • Starta eget-bidraget är helt enkelt ett ekonomiskt skyddsnät som hjälper dig fram till dess att ditt företag kan stå på egna ben. Hur mycket får man i starta eget bidrag? Minsta belopp är 57 kronor/dag och högsta är 910 kronor/dag. Hur mycket just du får beror på dina individuella förutsättningar.

Kan du få bidrag till uppstartskostnader?

  • Om du är arbetssökande och har nedsatt arbetsförmåga på grund av en funktionsnedsättning kan du få bidrag till uppstartskostnader. Detta bidrag kan vara på upptill 60 000 kr men du kan bli skyldig att betala tillbaka i vissa fall t.ex. om du lägger ner inom 3 år.

Vad är en kreditfaktura?

  • En kreditfaktura är en korrigerad faktura av en ursprunglig, felaktig faktura. En kreditfaktura kan också kallas kreditnota,omvänd faktura eller minusfaktura. Om en faktura är utfärdad men av någon anledning inte ska betalas eller är felaktig måste en kreditfaktura utfärdas.

Relaterade inlägg: