Vad finns det i en bil?

Innehållsförteckning

Vad finns det i en bil?

Vad finns det i en bil?

Bil är ett motorfordon som är försett med åtminstone tre hjul, och som inte är en mopedbil, en jordbruksmaskin eller ett stridsfordon. Bilar delas in i personbilar (vilket ordet "bil" vanligtvis syftar på), lastbilar och bussar.

Vad heter de olika delarna på en bil?

här finner du garanterat de du letar efter! från Vi erbjuder bland annat takvinge, komplett bodykit, bakdel, front, lyktstyling, motorhuv, motorstyling med mera.

Vad heter utsidan på en bil?

Exteriör. Utsida. Här hittar du alla delar vi saluför som liksom ska sitta på utsidan av bilen, så att säga.

Vad är en bil gjord av?

Återvinningsgraden är hög i flera länder, däribland Sverige, men kan bli ännu högre. Bilar är gjorda mestadels av stål, men också av aluminium, koppar, bly, magnesium, plast, textil, gummi och en rad andra material.

Vad heter baksidan på en bil?

Kaross[redigera | redigera wikitext] Karossen (från italienskans carrozza via franskans carrosse, av latinets carrus, kärra eller vagn) är höljet på ett fordon av något slag. Kaross är också benämning på en hästdragen stor och täckt åkvagn, sjuglasvagn.

Vad heter delen på bilen?

De komponenter som förenar karosseriet och hjulen sluts samman i chassiet. Detta omfattar styranordningen som består av styrstång, ratt, styrinrättning och servostyrning. Så kan chassiet alltid styras i önskad riktning. Därför är styrningen genom parallellstag vid axeln enormt viktig.

Relaterade inlägg: