Hur mycket grot blir det?

Innehållsförteckning

Hur mycket grot blir det?

Hur mycket grot blir det?

Det är dock teoretiskt möjligt att den totala mängden grot kan bli upp mot 500 000 ton torrmassa (motsvarande ca 2,5 TWh) om allt grot tas ut innan barren faller av.

Vem köper grot?

Dessutom kan ni sälja skogsflis/GROT, trädelsflis, ved, stubbflis och sågverksprodukter till oss. Värmeverk är varmt välkomna att köpa biobränslen av oss. Vi har stor erfarenhet inom bränslen och har bra koll på det ni behöver, de material ni tar emot och de kvaliteter ni vill ha.

Vad är Bränsleved?

Vad är grot och bränsleved? ... Enkelt uttryckt är grot den biprodukt som uppstår efter en avverkning. Grot samlas i högar, skotas, flisas eller krossas och används sedan till biobränsle under handelsnamnet skogsflis. I skogsflis ingår även andra större träddelar, så kallad bränsleved.

Hur mycket flis går det åt?

Det brukar gå åt mellan 12-14 kubikmeter flis för att ersätta 1 kubikmeter olja, eller 10 000 kWh el. Om flisen torkas förbättras både värmevärdet och lagringshållbarheten.

Hur mycket grot per ha?

Det är ett cirka sju hektar stort område som avverkats och det innebär att mellan 50-100 kubik grot per hektar ska köras ut och läggas upp i vältor.

Vad används grot till?

Grot är en förkortning för Grenar och Toppar. Det är den del av trädet ovan stubbe som är kvar när stamveden har tagits ut. Groten kan samlas in och användas som primärt skogsbränsle. Groten flisas och används i första hand som bränsle i värmeverk.

Var kan man köpa flis?

I Granngårdens sortiment kan du köpa några av marknadens bästa täckbark, pinjebark, flis- och furubark. Vi erbjuder täckbark i säck eller på pall med fri hemleverans på granngården.se. Hos oss kan du också köpa jord och dekorsten på helpall med hemleverans.

Vad är skogsbränsle?

Grenar och toppar, grot, är ett så kallat tredje sortiment efter timmer och massaved. Enkelt uttryckt är grot de avverkningsrester som lämnas på hygget om du bara tar ut stamveden. Enligt föreskrifter till skogsvårdslagen krävs det vid behov att du återför aska när du tar ut grot. ...

Relaterade inlägg: