Varför flagnar min tatuering?

Innehållsförteckning

Varför flagnar min tatuering?

Varför flagnar min tatuering?

Efter 2-3 dagar börjar en skorpa att bildas på tatueringen. Detta är normalt. Skorpan kommer att flagna av av sig självt när du fortsätter att smörja. Pilla INTE av skorpan själv, detta kan bidra till att extra färg försvinner, bakterier kan komma in i tatueringen och orsaka infektion och läkningen kan försämras.

Varför får man inte träna efter tatuering?

Under tiden den läker är tatueringen ett öppet sår. Svettas du kan det rinna ner i såret. Svetten drar med sig bakterier ner. Jag rekommenderar att vänta allra minst 4 dagar med att träna efter att ha blivit tatuerad.

När ska man ta bort plasten från tatueringen?

Låt plasten Tegaderm sitta på 1-3 dygn efter ditt tatueringstillfälle. Är du överkänslig mot plåster eller liknande skall Tegaderm inte användas. Om det samlas sårvätska under plasten går det utmärkt att ta bort det tidigare (dock tidigast 3 timmar).

Varför har tatueringen svullnat upp?

En del personer svullnar lätt upp på områden nära leder efter en större tatuering. Det är kroppens sätt att läka sig efter det ”trauma” som huden utsatts för. Hur svullen man blir är väldigt individuellt. När händer, fötter eller anklar blivit tatuerade är det väldigt vanligt att svullna upp.

Kan en tatuering lossna?

Det kommer bildas en sårskorpa eller hinna över tatueringen efter några dagar samt klia. Det är mycket viktigt att man inte kliar eller pillar på tatueringen, utan låter dem lossna av sig själv, annars kan tatueringen tappa färg. Tänk på att din nya tatuering är infektionskänslig.

När lossnar skorpan på tatueringen?

Efter ca 1-2 veckor lossnar skorpan/hinnan och tatueringen är läkt. Huden kan kännas torr en tid efter det. Smörj den då med lotion.

Kan man svettas efter tatuering?

Svett ska inte vara någon fara, men självklart är huden irriterad och infektioner kan lätt uppstå. Överdriven svettning kommer innebära att du får sköta saniteten runt tatueringen ännu bättre och hårdare.

Kan man smörja in en tatuering för mycket?

Var noga med att smörja endast ett tunt lager och fortsätt att försiktigt arbeta in den tills krämen absorberats av huden. Det är mycket viktigt att du inte applicerar för mycket kräm eftersom det kan täppa till hudens lufttillförsel och orsaka ökad bakterieväxt.

Hur ofta ska man tvätta sin nya tatuering?

Det kommer att lossna av sig själv inom ett par veckor. Fortsätt tvätta (helst med en antibakteriell tvål) och smörja din tatuering 3 – 5 gånger om dagen, men om tatueringen är på handen, handleden, foten eller något annat område som är mer utsatt för bakterier, är det bra att tvätta oftare.

Vad ska man göra om en tatuering är infekterad?

Om din tatuering har "våta" områden, är öm, svullen och/eller röd kan det vara ett tidigt tecken på infektion. Senare tecken är mer uppenbara saker som gult var, smärta, rodnad, svullnad, finnar och skorpa.

Relaterade inlägg: