Hur är en person med adhd?

Innehållsförteckning

Hur är en person med adhd?

Hur är en person med adhd?

De flesta personer med adhd brukar brottas med uppmärksamhetssvårigheter eller koncentrations- svårigheter även i vuxen ålder. Man får inte saker ordentligt gjorda på jobbet, har svårt att fokusera på sina uppgifter och orkar inte lyssna aktivt på andra människor.

Hur påverkar en adhd diagnos?

Adhd är en så kallad neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Den påverkar din förmåga att koncentrera dig, styra och kontrollera ditt beteende. Den kan också påverka hur aktiv eller intensiv du är som person. Adhd har ingenting med intelligens att göra, utan med hur hjärnan och nervsystemet fungerar.

Varför så många med adhd?

Vad kan det leda till? — Kommittén uttrycker oro för att så många barn ges det centralstimulerande och narkotikaklassade metylfenidat.

Vad hjälper mot adhd?

Stöd och behandling av vuxna med adhd bör innehålla psykopedagogiska stödinsatser, och vid behov även läkemedelsbehandling. Samhällets stödinsatser går ut på att hjälpa personer med adhd att förstå och hantera sin funktionsnedsättning och att hitta strategier för att använda sina styrkor och kompensera för svårigheter.

Hur är det att leva med en person som har adhd?

Ibland är du rastlös och tycker det är jobbigt att sitta stilla. Ibland känner du dig helt slut och orkar knappt röra dig. Du är impulsiv, alltså gör eller säger saker direkt utan att tänka efter. Du har många tankar i huvudet på samma gång, och har svårt att få ordning på dem.

Relaterade inlägg: