Får man jobba när man är förtidspensionerad?

Innehållsförteckning

Får man jobba när man är förtidspensionerad?

Får man jobba när man är förtidspensionerad?

När du haft sjukersättning i minst ett år kan du prova att arbeta och ha din ersättning vilande. Det innebär att du har kvar rätten till sjukersättning om du skulle bli sjuk igen. Under tiden du arbetar får du också ett skattefritt belopp som motsvarar 25 procent av den ersättning som är vilande.

Hur länge kan du få sjukpension?

  • Du kan få sjukpension tidigast från 18 års ålder och längst till och med månaden innan du blir 65 år. Sjukpensionen betalas vanligtvis ut när du har varit sjukskriven i mer än 90 dagar i en följd. Den är en komplettering till Försäkringskassans sjukförmåner. Du kan få sjukpension om

Hur gör man ansökan om sjukersättning till Försäkringskassan?

  • Tidigare benämnde man sjukersättning som sjukpension eller förtidspension. ... Ansökan sker antingen genom att du loggar in på "Mina Sidor" eller att du skriver ut en blankett som du fyller i. När du skickat in din ansökan om sjukersättning till Försäkringskassan behöver du komplettera din ansökan med ett läkarutlåtande.

Hur gör du för att få sjukersättning?

  • För att få sjukersättning behöver du ansöka om detta på Försäkringskassans hemsida. Ansökan sker antingen genom att du loggar in på "Mina Sidor" eller att du skriver ut en blankett som du fyller i. När du skickat in din ansökan om sjukersättning till Försäkringskassan behöver du komplettera din ansökan med ett läkarutlåtande.

När ska du vara berättigad till sjukersättning?

  • För att vara berättigad till sjukersättning måste du vara mellan 19 och 64 år. Tidigare benämnde man sjukersättning som sjukpension eller förtidspension. Begrepp som numera inte förekommer i samhället. Det är enbart personer som aldrig mer kommer att kunna arbeta som har rätt till sjukersättning. När det gäller kortare perioder av nedsatt ...

Relaterade inlägg: