Vad får man inte sälja på Tradera?

Innehållsförteckning

Vad får man inte sälja på Tradera?

Vad får man inte sälja på Tradera?

Objekt du inte får sälja

  • Övriga otillåtna objekt.
  • Begagnade underkläder.
  • Elektronisk utrustning.

Måste man sälja sin vara på Tradera?

Distansavtal om försäljning av varor regleras i lagens 2 kap. ... I fallet med Tradera är det tydligt att det är du som privatperson, och inte Tradera, som säljer varan – det är ju säljaren personligen, och inte Tradera, som får betalt och får stå för ev. fel i varan etc.

Får man sälja mat på Tradera?

Försäljning av livsmedel är tillåtet på Tradera under vissa förutsättningar. Till exempel måste produktens förpackning vara obruten och innehållsförteckningen måste tydligt framgå. Vi vill med denna policy hjälpa våra medlemmar att följa de lagar och regler som finns för försäljning av livsmedel.

Kan Tradera ta bort bud?

Bud som läggs på Tradera är bindande. I och med att man lägger ett bud eller gör ett köp förbinder man sig till att genomföra det. ... Medlemmar som upprepade gånger inte betalar för vunna auktioner eller fast pris-annonser kan komma att få sitt konto avstängt på Tradera.

Kan säljaren ångra sig Tradera?

Endast om det föreligger ett kontraktsbrott från din sida kan en hävningsrätt för säljaren bli aktuell. I det här fallet låter det som om du inte gjort dig skyldig till något sådant kontraktsbrott, ja till och med betalat köpeskillingen, och du har därför rätt att kräva fullgörelse enligt 23 § Köplagen.

Vad ska man sälja på Tradera?

Det som trendar på Tradera just nu är så vitt skilda saker som sällskapsspel, lampor, läsplattor samt datorer. Kläder, skor och leksaker säljer bra, men om det är en större kassa man är ute efter är det bra att sälja smycken, väskor, exklusiva klockor, kameror eller hemelektronik.

Hur gör man när man ska sälja på Tradera?

Sälj på Tradera - 5 enkla steg hur Tradera fungerar

  1. Skapa en annons. Välj om du vill sälja till fastpris eller auktion. ...
  2. Få din vara såld. När din annons är upplagd så sköter Tradera jobbet. ...
  3. Köparen betalar. ...
  4. Skicka varan eller avhämtning. ...
  5. Lämna omdöme.

Vad gäller vid köp på Tradera?

Du har endast ångerrätt om köpet är från ett företag. De flesta affärer på Tradera är mellan privatpersoner och då gäller inte ångerrätten. Vår rekommendation är i första hand att kontakta säljaren om det skulle vara något problem. Om du köpt varan från ett företag gäller ångerrätten.

Får man sälja djur på Tradera?

Försäljning av levande djur, vissa djurdelar, och djurtillbehör är begränsade på Tradera. Det är exempelvis förbjudet att sälja elfenben från t ex elefant, flodhäst, narval, mammut och valross.

Vad är Autobud på Tradera?

Budgivning / Köp På Tradera säljs varor med budgivning eller fast pris. ... Ett tips är att lägg ett ”Autobud”, det vill säga det högsta belopp du kan tänka att betala för varan. Tradera budar och sköter därefter budgivningen åt (dock aldrig högre än ditt autobud), så att du kan lägga tid på annat.

Relaterade inlägg: