Vad kan man göra i Split?

Innehållsförteckning

Vad kan man göra i Split?

Vad kan man göra i Split?

De mest populära sevärdheterna i Split

  • Diocletianus palats.
  • Marjan.
  • Kroatiska nationalteatern.
  • Cetina-floden.
  • Katedralen i Split.
  • Klis-fästningen.
  • Poljud-stadion.
  • Illussionsmuseet.

Vad är Split känt för?

Mer information om Split Stadens största attraktion är kejsaren Diocletianus romerska palats med sina fyra vackra portar och S:t Domnius-katedralen. Staden är en knytpunkt för bussar, tåg, flyg eller färjor. Många kommer hit som hastigast för att byta transportmedel eller ta nästa färja till en av öarna.

Var är det bäst att bo i Split?

Vill man bo i en lugnare och mer romantisk del av staden så är Veli Varos det perfekta distriktet att leta efter ett hotell eller ett gästhus. Bacvice är ett populärt ställe att bo på bland ungdomar och ligger bekvämt intill Splits populäraste och centralaste strand med samma namn.

Hur är Split?

Split är enligt många Adriatiska havets vackraste stad. ... Och vad som dessutom är helt säkert är att staden ligger längs kusten i Dalmatien och är en perfekt utgångspunkt för en semester fylld med god mat, vackra stränder, bad i kristallklart vatten och båtturer till fantastiska öar.

Hur stort är Split?

79,38 km² Split/Area

Vilken region ligger Split?

En kombination av en mäktig natur och ett kulturhistoriskt arv med beständiga spår från olika civilisationer, detta är regionen Dalmatien – Split.

Var är bäst att bo på Hvar?

Basina passar bra om man reser med barn då staden är omgiven av stränder och inte har så mycket stadsliv. Vill man bo i ett lugnare område kan man välja att bo i Gdinj som ligger centralt på ön. Gdinj är en liten stad omgiven av gröna kullar, olivträd, lavendel och vingårdar. Här kan man hyra hus eller lägenhet.

Kan man bada i Split?

Bacvice Beach som övergår i den mindre Ovcice Beach är en populär badplats mitt i Split där det både finns flera stenstränder, från små till stora samt. Mellan stränderna finns en bred strandpromenad med restauranger och solstolar med dynor man kan hyra om man inte som många bara lägger sig på en handduk.

Kan så i Split?

Utså Split betyder ungefär detsamma som skapa söndring. Se alla synonymer nedan.

Hur många invånare finns det i Split?

Med sina 220000 invånare är Split Kroatiens näst största stad och den största i Dalmatien, vackert belägen mellan bergen Kozjak och Mosor som skapar en naturlig barriär mot inlandet, och det turkosblåa och kristallklara adriatiska havet i väst.

Relaterade inlägg: