Vad är meningen med att driva UF?

Innehållsförteckning

Vad är meningen med att driva UF?

Vad är meningen med att driva UF?

Att driva UF-företag ger dig möjlighet att göra verklighet av en idé, att göra något som du verkligen vill och som du tror på. ... UF-företagande är en utbildning där gymnasieelever under ett år får driva egna företag, med riktiga varor och tjänster och med riktiga pengar.

Varför UF?

Plats: Ung Företagsamhet Sverige Uppsatsen slår fast att den som driver UF-företag utvecklar många förmågor, inte bara de som faktiskt har med företagandet att göra. De flesta verkar tycka att den generella kompetensen blivit bättre och att det entreprenörsprojektet är viktigare än andra skolprojekt.

Vad är UF?

40 år av Ung Företagsamhet Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation och är en del av den globala organisationen Junior Achievement. Sedan 1980 har vi utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande.

Är UF obligatoriskt?

Under september månad ska du som UF-företagare genomföra de två första obligatoriska momenten: 1. Registrera UF-företaget och betala avgiften. Alla som ska driva ett UF-företag måste registrea sig själv, sitt företag och sin affärsidé högst upp till höger på den här webbplatsen.

Vilka specifika regler gäller för UF företag?

Ett UF-företag ska sträva efter att få ett överskott på pengar (vinst). Att skänka pengar ska inte vara en del av er affärsidé Vinsten i UF-företaget är skattepliktigt och tas upp i din inkomstdeklaration. Ett UF-företag fungerar som ett riktigt företag vilket innebär att alla transaktioner måste bokföras.

Vad säger forskarna om att driva UF?

Forskningen visar också på att UF-företagare i högre grad blir chefer och får högre inkomst. UF-företagandet laddar dem med kunskap, motivation och drivkraft – alla goda förutsättningar för att vilja och kunna ta täten i framtiden. Långtidsstudier visar att UF-företagare snabbare etablerar sig på arbetsmarknaden.

När startar man UF?

För att kunna starta ert UF-företag måste ni registrera er själva och företaget genom organisationen Ung Företagsamhet. Registret har öppet mellan den 1 september och den 1 december. Efter den 1 december är det inte möjligt att registrera sig. Tänk på ett ni måste ha en godkänd affärsidé.

Är UF företag ett riktigt företag?

Att skänka pengar ska inte vara en del av er affärsidé Vinsten i UF-företaget är skattepliktigt och tas upp i din inkomstdeklaration. Ett UF-företag fungerar som ett riktigt företag vilket innebär att alla transaktioner måste bokföras.

Vilka gymnasium har UF?

Här kan du driva UF-företag i Skaraborg läsåret 2020/21: Skövde: Drottning Blankas Gymnasieskola, Gymnasium Skövde Kavelbro och Västerhöjd, Lichron Teknikgymnasium, Praktiska Gymnasiet och NTI Gymnasiet.

Relaterade inlägg: