Vad är syftet med YouTube?

Innehållsförteckning

Vad är syftet med YouTube?

Vad är syftet med YouTube?

Youtube är en av de mest populära internettjänsterna bland svenska ungdomar. Det är gratis att titta men ofta visas reklam före, och ibland mitt i, filmerna. ... Vem som helst kan skapa ett konto och ladda upp filmer som är maximalt 15 minuter. Det går att ladda upp längre filmer om man först verifierar sitt konto.

Får man svära på YouTube?

Ingen: Inga svordomar och inget grovt eller anstötligt språkbruk. ... Den här nivån lämpar sig för innehåll med svordomar som censureras. Den lämpar sig också för provokativ dialog, sexuella anspelningar, diskussioner om barnförbjudna teman och åsikter som kan vara stötande, respektlösa eller kontroversiella på annat sätt.

Vad gäller om du vill använda bilder musik och klipp för att skapa något nytt?

Får man använda klipp, musik och bilder för att skapa något nytt? Grunden i upphovsrätten är att den som har skapat ett upphovsrättsligt skyddat verk får en ensamrätt till verket som innebär att ingen annan får lov att använda verket (musiken, bilden, videoklippet etc.) utan tillstånd.

Hur fungerar en YouTube-kanal?

Du kan titta på och gilla videor samt prenumerera på kanaler med ett Google-konto. Om du inte har en kanal syns du inte offentligt på YouTube. Med ett Google-konto kan du skapa en YouTube-kanal där du laddar upp videor, lägger till kommentarer eller skapar spellistor.

Vad innebär det att prenumerera på YouTube?

Du kan prenumerera på kanaler vars innehåll du vill se mer av. Du hittar knappen Prenumerera under alla YouTube-videor eller på en kanalsida. När du prenumererar på en kanal visas alla nya videor som publiceras på den kanalen i flödet Prenumerationer.

Relaterade inlägg: