Vad får man ta med sig till Sverige?

Innehållsförteckning

Vad får man ta med sig till Sverige?

Vad får man ta med sig till Sverige?

Du som reser med kommersiellt flyg eller färja får ta med dig varor till ett värde av 4 700 kronor utan att behöva betala tull, moms och eventuellt andra skatter. Reser du på annat sätt får du ta med dig varor till ett värde av 3 300 kronor utan att behöva betala tull, moms och eventuellt andra skatter.

Vad får man inte ta med sig utomlands?

Regler vid resor från ett land utanför EU Om du reser in från ett land utanför EU får du inte ta med dig några kött- eller mjölkprodukter. Men du får ta med en begränsad mängd frukt, grönsaker, ägg, äggprodukter och honung. Begränsade mängder fisk eller fiskprodukter är också tillåtna.

Får man ta med sig kryddor till Sverige?

Eftersom du reser från ett annat EU-land till Sverige är det i princip fritt att ta med dig livsmedel för privat bruk.

Hur mycket pengar kan jag ta med mig till Spanien?

Svar: Vid resa utanför EU får du ta med motsvarande 10 000 euro i kontanter eller värdepapper utan att anmäla det till tullverket. Inom EU finns inga restriktioner.

Hur mycket får man ta med sig från Åland?

EU:s riktlinjer för alkoholinförsel från Finland och övriga EU-länder till Sverige innebär att den som är över 20 år får, för egen konsumtion, ta in 10 liter starksprit, 20 liter starkvin, 90 liter vin och 110 liter starköl till Sverige.

Vad får man inte glömma att packa?

Här ger vi dig 11 tips om vad du inte ska glömma att packa ned i resväskan!

  1. Solskyddsfaktor. En självklarhet för många men inte för alla. ...
  2. After Sun & Aloe Vera. ...
  3. Hatt, sjal eller keps. ...
  4. Plåster. ...
  5. Vätskeersättning. ...
  6. Öronproppar. ...
  7. Värktabletter. ...
  8. Handdesinfektion & våtservetter.

Får man ta med sig mat till Sverige?

Det finns stränga gemensamma EU‑regler som styr vilken typ av mat och dryck som du får ta in till Sverige och andra EU‑länder från länder utanför EU. ... Du får ta in alla typer av mat och drycker, det vill säga både vegetabiliska och animaliska, från andra europeiska länder som följer EU:s regler.

Får man ta med sig kaviar i handbagaget?

Det som inte räknas som vätska (krämer, drycker, soppor, saft, maträtter med en mix av fast och flytande ingredienser som kött med sås osv) får du ha med dig i handbagaget. ... Du kan till exemple ta med dig bröd, kakor, godis i fast form, kaviar/löjrom, delikatessostar, patéer i konservburk.

Relaterade inlägg: