Vad får man inte köpa på företaget?

Innehållsförteckning

Vad får man inte köpa på företaget?

Vad får man inte köpa på företaget?

Det du köper i företaget skall ju vara avsett för företaget. Att låta ditt AB köpa saker som du skall använda privat typ toapapper mat osv är inte tillåtet. Eller om du gör det så måste detta deklareras som förmån och då blir skatten detsamma som det köptes för skattade lönepengar.

Vad kan man sätta på företaget?

Vi använder kakor (cookies)

  • Knapp God man - arvode. Knapp Arvode eller ersättning utbetald av huvudmannen.
  • Knapp Hyra ut bostad, bil och saker. Hyra ut bil, båt och saker.
  • Knapp Köp, försäljning och spel på internet. Deklarera spelvinster. ...
  • Mat och måltider – sälja från privatbostad.
  • Knapp Tjänster, uppdrag och gigs.

Vad menas med momsavdrag?

Moms (mervärdesskatt) är en skatt som vi alla betalar när vi köper varor och tjänster. Momsen ingår oftast i priset och är därför inget privatpersoner behöver tänka på. Som företagare ska du däremot deklarera och betala moms.

Hur mycket moms betalar företag?

Det är 25 procent moms på nästan alla varor och tjänster du säljer. Men det finns undantag. När du säljer vissa varor och tjänster ska du inte ta ut 25 procent moms utan i stället 12 eller 6 procent. I vissa fall ska du inte ta ut någon moms alls.

Får man tanka på företaget?

Även om föraren kör egen bil i tjänst, kan företaget betala förarens bränslekostnader, exemelvis genom att företaget tillhandahåller drivmedelskort. Förutom bränsle får kortet användas vid betalning för tvätt, lampor, olja, bilvårdsprodukter och annat som har med bilens funktion att göra.

Relaterade inlägg: