Hur mycket kan man sälja ett träd för?

Innehållsförteckning

Hur mycket kan man sälja ett träd för?

Hur mycket kan man sälja ett träd för?

Antag ett pris på 400 kr per m3fub. Det priset är en bedömd sammanvägning av aktuella timmer- och massavedspriser och är vad man kan få betalt (netto) för trädet vid en avverkning av ett skogsbestånd. Värdet på trädet blir då 400 kr. ... Värdet på ett träd kan då handla om flera tusen kronor.

Kan man sälja träd?

Att avverka och sälja virke är oftast en stor affär. Det finns flera olika försäljningsformer och priserna anges i olika enheter, ibland för samma sortiment. Det som skiljer försäljningsformerna åt är framförallt hur priset anges och betalas samt hur och när virket mäts in.

Hur mycket får man betalt för en gran?

Genomsnittliga virkespriser fritt bilväg, 3:e kvartalet 2021
NordMellan
Sågtimmer tall460486
Sågtimmer gran437485
Massaved tall292260
Massaved gran288259

Vad kostar en Trädfällare i timmen?

Det brukar variera mellan allt från 7 kr i timmen beroende på tillgänglighet. Är du intresserad av att anlita en arborist så ordnar vi det.

Vad kostar det att fälla en stor ek?

Ju större ett träd är, ju svårare brukar det vara att fälla det. Var beredd på att priset förmodligen kommer att sticka iväg om det är ett stort träd det handlar om. Ett litet träd kan du säkert komma iväg med att betala så lite som 2000-3000 kr medans ett stort ekträd kan kosta mycket mer än 10.000 kr.

Vad kostar en fullvuxen Björk?

70 000 kr/m3, efter klippning och fogning och klart för användning upp mot det tredubbla.

Hur hög är en fullvuxen gran?

Gran (Picea abies) är ett barrträd i gransläktet och familjen tallväxter. Granen kan uppnå 60 meters höjd och en ålder av över 400 år.

Kan man sälja träd på rot?

Skog via rotpost eller virke på rot är en så kallad avverkningsrätt. Säljprocessen inleds med att du som säljare anlitar en konsult/förrättningsman för att mäta upp virkesvolymen och träslagsfördelningen. ... – En nackdel med att sälja via rotpost är att du har en initial kostnad för att anlita en opartisk aktör.

Relaterade inlägg: