Hur många timmar får en 13 åring jobba?

Innehållsförteckning

Hur många timmar får en 13 åring jobba?

Hur många timmar får en 13 åring jobba?

Arbetstider för ungdomar För ungdomar gäller att arbetstiden inte får hindra skolgången eller möjligheten att ta till sig skolundervisningen. Ungdomar får arbeta högst 8 timmar per dag och högst 40 timmar per vecka.

Vad kan man jobba med när man är 14 år?

Precis som en 13-åring, får du som 14-åring börja jobba, dock inte med farliga, risk- och konfliktfyllda arbetsuppgifter. Du kan exempelvis hjälpa till i en kiosk, skopa glass eller fylla på med varor. Du får dock inte sälja åldersreglerade varor såsom tobak, snus och alkoholhaltiga drycker.

Vad tjänar en 14 åring i timmen?

På ett ungefär kan du räkna med att 14-åringar just nu tjänar någonstans mellan 30-80 kronor per timme. Har du fått frågan ”Hur mycket vill du ha i lön?” från din arbetsgivare? Föreslå då 80 kronor i timmen, men var beredd på att komma överens om mindre genom förhandling.

Kan man sommarjobba när man är 15?

Som 15-åring kan du börja söka jobba på egen hand. De flesta kommuner i Sverige erbjuder sommarjobb för ungdomar. Enda problemet är att det är många fler som söker jobben än det finns lediga jobb. Dessutom brukar lönen vara riktigt låg.

Relaterade inlägg: