Vad får man jaga och när?

Innehållsförteckning

Vad får man jaga och när?

Vad får man jaga och när?

Är du i norra Sverige startar älgjakten den 1 september och är uppdelad i två perioder med uppehåll för brunsten i månadsskiftet september-oktober. Jakttiden för rådjur pågår länge. I norr börjar jakten på hornbärande djur den 15 augusti, och slutar den 31 december.

När på dygnet får man jaga dovhjort?

LRF har arbetat för att även hjortar och rådjur också ska jagas hela dygnet, i likhet med vildsvin. Tiden för när bäverdamm, dock inte boplats, får förstöras utökas med september månad. Får nu förstöras 1 maj – 30 september. I oktoberjaktområdet startar jakten med fast datum den 8 oktober.

Får man jaga dovhjort?

Varg, järv, lo, älg, dovhjort, kronhjort och rådjur får jagas bara från och med en timme före solens uppgång till och med en timme efter solens nedgång. Under timmen efter solens nedgång får jakten endast bedrivas som smyg- eller vaktjakt.

Vad ska man ha för jaktvapen?

Det säkraste är att välja ett klass 1 vapen med kalibrar på 6,5× Win eller kalibrar över det. De är klassiska och har lite rekyl med billig ammunition. Många kanske väljer ett begagnat kvalitetsvapen som redan är inskjutet vilket kan underlätta.

Relaterade inlägg: