Hur mycket får man köra på B-körkort?

Innehållsförteckning

Hur mycket får man köra på B-körkort?

Hur mycket får man köra på B-körkort?

B – Personbil och lätt lastbil Med körkortsbehörigheten B får du bland annat köra personbilar och lätta lastbilar med en totalvikt på högst 3 500 kg. släpets totalvikt inte är mer än 750 kg.

Får du köra traktor a med AM körkort?

Med ett AM-körkort får du även köra traktorer som är gjorda för en hastighet på högst 40 km/timmen (traktor a). Ansök om körkortstillstånd och läs mer om vad som gäller för att ta ett AM-körkort.

Får man köra EPA med B-körkort?

För att köra traktor a eller motorredskap klass II behöver du ett körkort eller ett traktorkort. För att få köra traktor b krävs ett körkort för bil. Med ett traktorkort får du köra: ... Motorredskap klass II på vägar (motorredskap som är gjorda för en hastighet på högst 30 km/timmen).

Hur stor husbil får man köra på b kort?

Krav för personbil klass II Den som har en utökad B-behörighet (kod 96) får köra en fordonskombination som väger 4 250 kg. Personbilens vikt dock inte överstiga 3,5 ton. En personbil klass II som är tyngre än 3,5 ton kräver behörighet C1 eller C. Vill man dra ett släp med sin tunga husbil krävs behörighet C1E eller CE.

Får man köra hjullastare på b kort?

Efter genomgången utbildning ska deltagaren ha grundläggande kunskaper i hur en hjullastare körs på ett resurseffektivt och säkert sätt vid godshantering. ... För att köra en oregistrerad hjullastare måste du ha traktorkörkort. För att köra en registrerad hjullastare (maskinklass 1), behöver du B-körkort.

Får man skjutsa på moped när man är 15?

Tänk på att om du har passagerare måste mopeden ha lämpliga säten och effektivt skydd mot hjulekrar- na. Du får skjutsa ett barn under 10 år. Du får skjutsa två barn under sex år om den som kör fordonet har fyllt arton år. Vid skjutsning på moped klass II måste den som fyllt sju år använda skyddshjälm.

Vad krävs för att få köra en A-traktor?

För att köra traktor eller motorredskap klass II krävs ett körkort (oavsett behörighet) eller ett särskilt traktorkort. Förarprovet för traktorkort består av ett kunskapsprov.

Var får man köra traktor A?

Trafikregler. Traktorer får köras på väg och ska då följa trafikreglerna. De får inte köras på motorväg eller motortrafikled. Traktor a ska köras i vägrenen eller så långt till höger på körbanan som möjligt, medan traktor b ska köras på körbanan (vägen).

Vilken behörighet får du köra med ditt körkort?

  • Bokstäverna på punkt nio på ditt körkort talar om vilken behörighet du har. Vilka fordon man får köra med respektive behörighet och vilken ålder som krävs för att få ta behörigheten framgår av tabellen nedan. Behörighet. Körkortsålder. Ger rätt att köra. AM.

Hur mycket väger ett B-körkort?

  • B-körkortet ger dig möjlighet att köra fordon och släp som tillsammans väger högst 3 500 kg. Har du ett utökat B-körkort, ett så kallat B96, får du köra bil och släp med maxvikt på 4 250 kg. Läs mer om B-körkort och släp här. Vill du köra ännu tyngre släp ska du skaffa dig ett BE-körkort. Då finns ingen övre gräns för vad bil och släp får väga ...

Hur ska man få körkortstillstånd för Grupp 1?

  • Övningsköra med tungt släp För att få övningsköra med personbil eller lätt lastbil med tungt släp ska du ha ett körkortstillstånd för grupp 1 och du ska ha fyllt 18 år. Du kan snabbt och enkelt ansöka om att körkortstillstånd via tjänsten Ansök om körkortstillstånd (grupp 1).

Relaterade inlägg: