Vad får man slänga i den gröna tunnan?

Innehållsförteckning

Vad får man slänga i den gröna tunnan?

Vad får man slänga i den gröna tunnan?

I det bruna sopkärlet får enbart användas till matavfall och här slänger du dina matrester. Matavfallet ska vara förpackat i en papperspåse. Använd den lilla hyllan i det bruna kärlet för att påsen med matavfallet inte ska frysa fast i botten på sopkärlet.

Vad får jag slänga i hushållssopor?

förpackningar i olika material (metall, glas, papper, plast) grovavfall (skrymmande avfall som exempelvis trasiga möbler, verktyg utan sladd/batteri, stekpannor) alla typer av glödlampor och lysrör.

Vad händer med den gröna påsen?

Gröna påsen använder sig av en teknik som heter optisk sortering. Det innebär att man lägger matavfallet i en speciell grön påse i samma behållare eller nedkast som övriga soppåsar. Den kan sedan sorteras ut på en sorteringsanläggning så att matavfallet kan rötas och bli till biogas.

Vart slänga restavfall?

Restavfall är hushållsavfall och ska endast slängas i de kärl som ingår i bostadens, fastighetens eller verksamhetens avfallsabonnemang. Enligt lag får hushållsavfall endast hämtas av oss eller av godkänd entreprenör. Det är alltså förbjudet att elda eller transportera restavfall för att slänga det någon annanstans.

Relaterade inlägg: