Får man köra 125cc med B körkort?

Innehållsförteckning

Får man köra 125cc med B körkort?

Får man köra 125cc med B körkort?

För att köra en lätt motorcykel med en slagvolym av högst 125 kubikcentimeter krävs idag minst körkortsbehörigheten A1. Man får idag inte med körkortsbehörigheten B framföra lätt motorcykel. Dock får man framföra moped klass I.

Vilken vikt får man köra med B körkort?

B-behörighet (personbil) Om släpet väger mer än 750 kg får inte bilens och släpets totalvikt vara över 3 500 kg.

Får man köra scooter med B-körkort?

Behörighet B ger även rätt att köra: Moped klass I och klass II. Traktor a och b. Motorredskap klass II.

Vilken behörighet får du köra med ditt körkort?

  • Bokstäverna på punkt nio på ditt körkort talar om vilken behörighet du har. Vilka fordon man får köra med respektive behörighet och vilken ålder som krävs för att få ta behörigheten framgår av tabellen nedan. Behörighet. Körkortsålder. Ger rätt att köra. AM.

Vad innebär am-körkortet i Sverige?

  • AM-körkortet infördes i Sverige 1 oktober 2009. Det innebär att alla som vill köra en moped i klass 1 (en EU-moped) måste ha ett sådant körkort. Men om du har ett A1-, A2-, A- eller B-körkort ingår AM-behörigheten i det. AM-körkortet får du genom att först gå en utbildning och sedan göra ett teoriprov på Trafikverket.

Hur ska man få körkortstillstånd för Grupp 1?

  • Övningsköra med tungt släp För att få övningsköra med personbil eller lätt lastbil med tungt släp ska du ha ett körkortstillstånd för grupp 1 och du ska ha fyllt 18 år. Du kan snabbt och enkelt ansöka om att körkortstillstånd via tjänsten Ansök om körkortstillstånd (grupp 1).

Relaterade inlägg: