Hur förhåller sig muslimer till mat och dryck?

Innehållsförteckning

Hur förhåller sig muslimer till mat och dryck?

Hur förhåller sig muslimer till mat och dryck?

Tillåten mat inom islam kallas halal. Förbjuden mat kallas haram. Köttätande djur med huggtänder (hund, katt, varg etc) är också haram. ... Alkohol är strängt förbjudet inom islam, medan vin dricks på alla judiska helgdagar och i många ritualer.

Vad får man inte äta enligt Bibeln?

alla de fyrfotadjur som hava klövar och hava dem helkluvna, och som idissla, dem fån I äta. 4. Men dessa skolen I icke äta av de idisslande djuren och av dem som hava klövar: kamelen, ty han idisslar väl, men har icke klövar, han skall gälla för eder såsom oren; klippdassen, ty han idisslar väl 5.

På vilket sätt regleras förtäring av mat och dryck i Koranen?

Mat. Även i sunna behandlas mat och dryck och de olika rättsskolorna (madhhab) har specificerat ytterligare förbud. Några rättslärde betraktar till exempel fisk utan fjäll som förbjudet medan andra inte gör det. Ytterligare en matregel är förbudet att äta från soluppgång till solnedgång under fastemånaden ramadan.

Kan muslimer äta renkött?

Samtalet kom därför även att handla om renar och enligt nyhetsbyrån Reuters frågade en av shejkerna guvernören om renkött är halal, alltså tillåten för muslimer. ... Halalkött är kött som slaktats efter vissa särskilda regler som finns inom islam.

Relaterade inlägg: