Vad får slängas i deponi?

Innehållsförteckning

Vad får slängas i deponi?

Vad får slängas i deponi?

(Glas som ej är förpackningar som fönsterglas, dricksglas och kaffekannor läggs i deponi.) Flaskor och burkar (Korkar och lock läggs i metallförpackningar.) (Glas som ej är förpackningar som fönsterglas, dricksglas och kaffekannor läggs i deponi.) (Burkarna tar mindre plats om de öppnas i båda ändar och plattas till.)

Vad ska slängas vart?

Trädgårdsavfall. Grenar, kvistar och andra växtdelar som kommer från din trädgård eller balkong kan lämnas som trädgårdsavfall eller behandlas i hemkompost.

Är mjukplast brännbart?

Allt avfall som består av biomassa är brännbart. Det inkluderar trä, papper, växtrester och matavfall. All plast är också brännbar. ... Vad som inte är brännbart blir då bara sådana material som glas, keramik, metallskrot, kattsand och avfall med mycket hög fuktighet – över 80 % fukthalt.

Vad ingår i brännbart avfall?

Brännbart avfall är en blandning av olika avfallsmaterial som inte är farligt avfall med en gemensam nämnare, de brinner av egen kraft utan energitillskott. Avfallet måste även kunna krossas till mindre delar för att värmeverken ska kunna förbränna avfallet.

Relaterade inlägg: