Får man flytta sin brevlåda?

Innehållsförteckning

Får man flytta sin brevlåda?

Får man flytta sin brevlåda?

Om du vill flytta en postlåda eller sätta upp en ny behöver du stämma av placeringen med PostNord. Kontakta vår kundservice för att komma i kontakt med det lokala utdelningskontoret. Om du flyttar eller sätter upp en låda utan att stämma av placeringen kan det leda till att din post inte delas ut.

När töms brevlåda?

I övrigt är de vanligaste tömningstiderna kl. 13:00 och kl. 9:00. Den tidigaste tömningen sker klockan 9:00.

Vad är skillnaden på postlåda och brevlåda?

Brevlåda är en behållare avsedd för postförsändelser. En brevlåda tillhör ett postföretag, varvid de postförsändelser som lämnas i brevlådan sorteras och vidarebefordras av postföretaget till adressatens postlåda, postbox, fastighetsbox eller brevinkast.

Måste man ha en brevlåda?

Nej det finns inga skyldigheter lagstadgade för en fastighetsägare gällande postlådor. En brevbärare är skyldig enligt postlagen att dela ut postförsändelser. Men för att det skall fungera i praktiken till rimliga kostnader krävs det att brevbärare, fastighetsägare och postmottagare samarbetar.

Hur långt får det vara till postlådan?

Utanför tätort bör enligt PTS allmänna råd (PTSFS 2008:6) posten delas ut i postlådor, som vanligtvis placeras i särskilda lådsamlingar utmed brevbärarens färdväg. PostNord får anvisa var lådsamlingen ska placeras. Avståndet mellan lådsamlingar bör som huvudregel vara minst 200 meter.

Vilken brevlåda?

När indelningen av brev i första och andra klass upphör i början av nästa år, kan du lämna alla inrikes brev som är försedda med frimärken i blå brevlådor avsedda för 1:a klass. Om det endast finns en gul brevlåda, läggs alla slags försändelser i den.

Hur ofta töms postlådor?

Slutar med tömning på söndagar Från den första juli upphör PostNord även med tömning av brevlådor och sortering av post på söndagar. Det innebär att brev som postas i brevlådor under en helg, eller efter tömning på fredagen, kommer att hanteras tillsammans med de brev som postas på måndagen.

När töms brevlådorna postnord?

16:00-17:00. Tömning av brevlådor och sortering av post på söndagar upphör.

Vad betyder postlåda?

Postlåda är en behållare för ankommande post, tidningar och masstrycksaker till en adressat. Förkortningen Pl betyder postlåda och användes förr i adresser på landsbygden.

Relaterade inlägg: