Var slänga brännbart?

Innehållsförteckning

Var slänga brännbart?

Var slänga brännbart?

BRÄNNBART AVFALL förbränns i Hässleholms värmeverk och ger värdefull fjärrvärme. Förpackas väl i papperspåsar eller tidningspapper. med magnet och återvinns. Här kan du lägga allt brännbart som inte ska läggas i något annat kärl.

Vad är en deponi?

Deponering är den behandlingsmetod som används för avfall som inte kan behandlas på annat sätt, till exempel förorenade massor. Under 2000-talet infördes en rad förbud mot att deponera vissa avfallsslag och strängare lagstiftning vilket medförde att en stor del av de aktiva deponierna i Sverige har avslutats.

Vad sorteras som deponi?

Deponi. Glas, tjärpapp, PVC-plast, armerad plast, isolering, presenningar, plastmattor, slangar, tätskiktsduk, tyg och gips.

Vad är deponering av avfall?

Mindre än hälften av det avfall som kommer in till deponiområdet läggs faktiskt på deponin. Mycket sorteras ut för bearbetning, för vidare transport till återanvändning, återvinning och energiutvinning.

Vad menas med lakvatten från en deponi?

Lakvatten är vatten som varit i kontakt med deponerat material och som avleds från eller hålls kvar i en deponi. Det kommer till största delen från nederbörd som lakar ut lösliga ämnen och partiklar ur deponerade massor.

Relaterade inlägg: