Vad får man äta som hindu?

Innehållsförteckning

Vad får man äta som hindu?

Vad får man äta som hindu?

Inom hinduismen är det tillåtet att äta alla vegetabiliska livsmedel och även mjölk, mjölkprodukter och ägg. Eftersom kon är ett heligt djur inom hinduismen, finns ett förbud mot att äta nötkött. Renläriga hinduer äter varken kött eller fisk. Vegetarianism och fasta förekommer också liksom i buddismen.

Vad får man äta som buddhist?

Buddhismen har heller inga bestämda regler som gäller mat. Munkarna betraktas dock som föredömen i många buddhistiska länder. En munk får inte äta mat efter klockan 12 på dagen. Det är lokalbefolkningen som ger mat till munkarna...

Vad kan finnas på ett altare hemma hos en hinduisk familj?

Många hinduer har ett eget altare hemma som man ber och mediterar vid. Alla sinnen används: man ringer i en klocka, tänder rökelse, smakar frukt och häller välsignat vatten över huvudet. Även hemmet anses heligt och man tar alltid av sig skorna när man går in.

Vad åt man under fastan förr i tiden?

Fastetiden ägnades åt betraktelser över Jesu lidande. I veckorna hölls passionspredikningar. Under 1900-talet började man förknippa fastan med omtanke om nödlidande, men då handlade det i stor utsträckning om att skänka pengar. Lutherhjälpens fastebössa var tänkt att stå på köksbordet och fyllas med slantar varje dag.

Vilka djur får kristna inte äta?

I kristendomen finns inga regler vad man får äta och inte äta. De upphävdes i Nya testamentet. Det finns traditioner som är knutna till högtiderna men några förbud som är knutna till tron finns inte.

Relaterade inlägg: