Vilka fonder kan man söka?

Innehållsförteckning

Vilka fonder kan man söka?

Vilka fonder kan man söka?

Prins Carl Gustafs Stiftelse - Stiftelsen prioriterar verksamheter som riktar sig till funktionshindrade barn och ungdomar. Radiohjälpsfonden och Kronprinsessan Victorias fond - Ideella föreningar kan söka om anslag för pengar till fritidsaktiviteter för personer med funktionsnedsättning och/eller kronisk sjukdom.

Hur söker man bidrag från stiftelser?

Välkommen till Länsstyrelsernas sida för att hitta uppgifter om stiftelser. Du kan söka efter: Stiftelser med ett visst ändamål, till exempel för att hitta stiftelser som du kan söka stipendier eller bidrag från. Vilka personer som sitter i styrelsen, är revisorer och firmatecknare med mera.

Vad kan man få stipendier för?

Stipendier delas ut för många olika ändamål. Du kan söka stipendier för exempelvis studier, utbildning, idrottsliga ändamål, för att hjälp med ekonomin, om du har ett handikapp eller för att kunna åka på en studieresa.

Kan en ekonomisk förening söka bidrag?

Regeringen och Regeringskansliet kan besluta om bidrag till exempelvis föreningar, stiftelser, privata företag, statliga myndigheter eller internationella organisationer. Bidrag kan endast lämnas i det fall det finns ekonomiska medel avsatta för ändamålet.

Vilka stiftelser finns i Sverige?

Svenska stiftelser med stora aktieinnehav i urval
Stiftelse/rPortföljvärde miljoner kronor januari 2011Företag som domineras
Kempestiftelserna1.673Holmen
Crafoordska stiftelsen1.452
Göran Gustafssons stiftelser926
Carl Tryggers Stiftelse för Vetenskaplig Forskning916

Hur mycket pengar stiftelse?

Hur mycket pengar kan du få? Utdelningen varierar från ca 1 000 kronor till långt över 100 000 kronor per fond och år - och du kan söka så många fonder som du vill och få ur flera fonder samtidigt.

Var finns Stiftelseregistret?

För närvarande finns det cirka 2 700 registrerade stiftelser i registret. En registrerad stiftelse är en självständig juridisk person. Information om stiftelser, såsom stiftelsers registerutdrag, stadgar och bokslut får du enkelt i informationstjänsten Virre.

Vem kan hjälpa dig ansöka om stipendium?

Din skola. Studievägledare, studentkårer och lärare kan tipsa dig om stipendier anknutna till din utbildning. Om du vill söka stipendier för utlandsstudier så kan du även kolla med den arrangör eller institution du åker genom. Ibland kan de också tipsa dig om stipendier som finns att söka i det land du ska åka till.

Vilka olika stipendier finns det?

Vilka olika stipendier finns att söka?

  • Utbildningsstipendier.
  • Idrottsstipendier.
  • Kulturstipendier.
  • Hantverksstipendier.
  • Stipendier för funktionsvariation och sjukdom.
  • Stipendier för sociala ändamål.
  • Meritförteckning.
  • Betyg och intyg.

Relaterade inlägg: