Vad kan facket hjälpa till med?

Innehållsförteckning

Vad kan facket hjälpa till med?

Vad kan facket hjälpa till med?

Ett medlemskap i facket ger dig alltså en trygghet både ekonomiskt och juridiskt och arbetsrättsligt. Du har alltid någon att vända dig till om du behöver råd och stöd när det gäller ditt jobb, avtal, lagar, arbetsmiljö och rättigheter och skyldigheter gentemot din arbetsgivare.

Vad med i facket?

Vad gör facket? Fackets uppdrag är att driva sådana frågor som deras medlemmar tycker är viktiga. Det kan handla om löner, semesterregler, pensionsavtal, kollektivavtal, arbetsmiljö och säkerhet, jämställdhet, villkor, jämställdhetsfrågor och mycket mer. Facket ska finnas på arbetstagarens sida och vara dennes röst.

Vad är kommunal facket?

Kommunal är ett fackförbund med en halv miljon medlemmar. Vi arbetar inom flera hundra yrken i kommuner, regioner och privat sektor. ... I avtalsrörelsen driver vi den fackliga fråga som medlemmarna tycker är allra viktigast: lönen! I Kommunal får du stöd att skapa förändring på din egen arbetsplats.

Vad finns det för fördelar att vara med i en fackförening?

10 argument för att gå med i facket

  • Du får råd och stöd. Sacoförbunden har ombudsmän som kan sina medlemmars arbetsvillkor och som kan ge kvalificerade råd och förhandlingshjälp. ...
  • Inkomstförsäkring - extra pengar när du blir arbetslös. ...
  • Vägledning genom hela din karriär. ...
  • Rådgivning för dig som är chef. ...
  • Billig a-kassa.

Vad gör man när facket inte hjälper?

Om du upplever att du inte får ett bra stöd från din fackliga organisation bör du ta kontakt med någon högre upp i organisationen, exempelvis någon på avdelningen eller regionen, om det är en lokal facklig företrädare du haft kontakt med.

Vad är bra med facket?

Fördelar med att vara med i facket Facket är dessutom en stor trygghet i och med att de bevakar de anställdas rättigheter i exempelvis tider av uppsägningar eller olika typer av förhandlingar när det gäller både omorganisationer, löner och kollektivavtal.

Vad ska förhandlas med facket?

Du är skyldig att förhandla med facket i följande fall: Vid beslut om viktigare förändring av verksamheten. Vid arbetsbrist. Vid övergång av verksamheten från en arbetsgivare till en annan (till exempel vid försäljning av verksamheten).

Vilket förbund tillhör Kommunal?

Förbundet arbetar för att alla medlemmar ska ha bra villkor med trygghet, bra lön, bra anställningsvillkor och inflytande på jobbet. Kommunal är medlem i LO - Landsorganisationen i Sverige som är ett samarbete mellan 14 fackförbund i Sverige.

Är Kommunal med i LO?

LO - Kommunal är medlem i LO, som är ett samarbete mellan 14 fackförbund i Sverige. Läs mer om LO här.

Relaterade inlägg: