Vad är bra med godis?

Innehållsförteckning

Vad är bra med godis?

Vad är bra med godis?

Godis ger dig energi – för stunden. Mellanmål ger dig både näring och energi – länge. För 75 gram godis får du mjölk, smörgås och frukt (se bilden). ... Godiset och mellanmålet innehåller lika mycket kalorier (285 kcal).

Vad är det nyttigaste godiset?

Vill man äta mycket godis utan att lägga på hullet är sega råttor och skumgodis rena fyndet. Det är helt eller näst intill helt fettfritt – det går till exempel 100 Ahlgrens bilar på tio Aladdinbitar. En chokladkaka består av en tredjedel fett och innehåller fler kalorier än en måltid.

Hur mycket godis kan man äta?

Godis en dag i veckan, inte mer och då är en lagom portion 8-12 bitar smågodis. Snacks en dag i veckan. Popcorn innehåller mycket mindre energi än samma portion chips. Glass, max en dag i veckan.

Vad är värre chips eller godis?

Ur kalorisynpunkt är det viss skillnad mellan godis och chips. Om man tittar på 100 gram ger gelé- och skumgodisar 350–400 kcal, choklad 550 kcal och chips 500 kcal (alla cirkatal). ... Marginellt ger chips mer -näring men det kan inte försvara deras höga kaloriinnehåll.

Kan man äta godis utan att gå upp i vikt?

Ät det godis och glass som gör människor överviktiga? Nej. Du blir inte överviktig av en glass, en påse godis. Precis som du inte blir smal av att äta en sallad.

Vad händer om man äter för mycket godis?

Äter man mer tillsatt socker än 10 procent av kalorierna är det svårt att få plats med näringsrik mat som ger tillräckligt av vitaminer och mineraler, utan att man samtidigt får i sig mer kalorier än man gör av med. Socker ökar också risken för karies, hål i tänderna.

Vilket godis innehåller mest kalorier?

Choklad ger mest kalorier, men också lite näring. Lösgodis är "smalare" men består bara av socker och färgämnen. – Välj det du tycker är godast, och njut med måtta, säger Viktklubbs dietist Josefine Jonasson.

Vilket godis är mest onyttigt?

Choklad. ”Ljus choklad innehåller mycket socker och fett och mörk choklad innehåller något mindre socker. Men båda innehåller rejält med kalorier vilket gör dem till en riktig kaloribomb om man äter för mycket.”

Vad händer om man bara äter godis?

Men om man äter eller dricker sött ofta så hinner inte saliven med och man riskerar att få hål i tänderna. Även andra kolhydrater, till exempel fruktsocker, druvsocker och stärkelse kan orsaka karies. Sura ämnen, så som juice, vin och surt godis, ger också frätskador på tänderna.

Är glass bättre än godis?

Glass. ”Glass är ett bättre alternativ än godis. Det är dock vanligtvis ganska mycket socker och fett i glass. Undvik glass med massa söta tillsatser som chokladbitar eller godis.

Relaterade inlägg: