Varför skaffa truckkort?

Innehållsförteckning

Varför skaffa truckkort?

Varför skaffa truckkort?

Som tur är räcker inte truckkortet för att ha rätt att köra truck. Du måste också ha ett körtillstånd utfärdat av arbetsgivaren vars ansvar det är att se till att föraren verkligen kan köra den eller de truckar som ska användas på arbetsplatsen.

Vad är truckkort AB?

Därför ska du ta ett truckkort I Sverige är det krav på att ha ett giltigt truckkort för dig som är truckförare. Genom våra truckutbildningar lär du dig att hantera olika truckar och arbeten. När du gör din utbildning hos oss på Sydtrade Truckar blir du godkänd som truckförare och har goda möjligheter till arbete.

Är det krav på truckkort?

För att framföra en truck ska man ha dokumenterade teoretiska och praktiska kunskaper, men man behöver inte ha ett formellt truckkörkort (se AFS 2006:5 Användning av truckar). Om man har ett truckkörkort så räcker inte enbart detta, utan man måste också ha arbetsledningens skriftliga tillstånd att köra truck.

Vad menas med Tyngdpunktsavståndet?

Tyngdpunktsavståndet är den sträcka räknat från gaffelhälen ( där gaffeln börjar vid gaffelvagnen) och utåt på gaffeln. Vanliga tyngdpunktsavstånd är 5 mm på truckar som har en kapacitet mindre än 7 ton. Ju längre man kommer ut på gaffeln, desto lägre blir truckens lyftkapacitet.

När kommer Truckkortet?

Truckkort får du efter genomförd utbildning En truck får som sagt bara användas av den som har dokumenterade teoretiska och praktiska kunskaper för att använda den säkert. Det innebär att du måste gå en specifik utbildning för att köra truck som utfärdar ett utbildningsintyg (truckkort) till dig.

Relaterade inlägg: