Vilka kläder kan man torktumla?

Innehållsförteckning

Vilka kläder kan man torktumla?

Vilka kläder kan man torktumla?

Torktumla kläder – vad betyder symbolerna?

  • En tom cirkel – kläderna kan torkas som vanligt i torktumlaren.
  • En prick – tål att torktumlas vid låg temperatur.
  • Två prickar - tål att torktumlas vid medel temperatur.
  • Tre prickar – tål att torktumlas vid hög temperatur.
  • Svart cirkel – tål torktumling utan värme.

Är det bra att torktumla kläder?

Akryl och viskos är särskilt känsliga, det ska man inte stoppa i tumlaren. För ylle gäller plantorkning för att det ska hålla formen. Lin tål visserligen höga temperaturer bra men är känsligt för att böjas och kastas runt som i tumlaren eller tvättmaskinen.

Kan man torktumla träningskläder?

Undvik att torktumla träningskläderna Generellt sätt bör man aldrig torktumla sina träningskläder då de ofta innehåller elastan, vilket ger plagget sin stretch. Den höga värmen från torktumlaren får elastanet att tappa sin stretch, vilket gör att dina träningsplagg tappar sin form. Det bästa är att lufttorka dem.

Kan man tumla kläder?

Förutom att kläder och tyger slits mer och snabbare i en torktumlare (än i ett torkskåp eller vid lufttorkning) så kan de också förstöras, krympa, bli skrynkliga eller helt enkelt tappa formen.

Kan man torktumla hoodies?

Kan man torktumla träningskläder? I regel ska man aldrig torktumla sina träningskläder. Många träningsplagg innehåller elastan som ger plagget sin stretch, och den höga värmen från torktumlaren förstör elastanet som i sin tur leder till att plaggen tappar sin form.

Kan man torktumla?

Kan man torktumla lakan och sängkläder? Man kan torktumla sina sängkläder. Det ger dem en mjuk struktur men sliter mer än om de skulle få hängtorka. Se till att torktumla dem på så låg värme under så kort tid som möjligt.

Kan man torktumla t shirts?

Funkar fint att torktumla enfärgade t-shirts. De slits ju lite mer av torktumling i längden men det är nog ingen jätteskillnad. Handdukar är faktiskt bättre att torktumla, de blir fluffigare och absorberar vatten bättre då (OBS! Använd inte mjukmedel när du tvättar handdukar).

Relaterade inlägg: