Hur deklarerar man Importmoms?

Innehållsförteckning

Hur deklarerar man Importmoms?

Hur deklarerar man Importmoms?

Importdeklarationen lämnas till Tullverket, som fastställer det monetära tullvärdet (tullvärdet uttryckt i SEK). Därefter ska momsen redovisas och betalas till Skatteverket i momsdeklarationen. Om företaget inte har svensk momsregistrering ska importmoms deklareras i importdeklarationen och betalas till Tullverket.

Vilka varor är det tull på?

Vissa varor har ingen tullavgift alls medan andra kan ha upp till 20 procent i tullavgift. Tullavgiften beräknas bland annat på inköpspris och fraktkostnad. Tullavgiften är densamma i hela EU, och tumregeln är att du ska betala tull om försändelsen innehåller varor med ett sammanlagt värde av mer än 1 600 kronor.

Hur bokförs import?

I baskontoplanen bokförs varuinköp i kontogrupp 40, reduktioner av inköpspriser bokförs i kontogrupp 47 och lagerförändringar bokförs i kontogrupp 49. Det momspliktiga beloppet vid import av varor bokförs i kontogrupp 45. Utgående och ingående moms bokförs i kontogrupp 26.

Får man tull på shein?

SHEIN har inte tullkontroll i länderna och är föremål för varje lands villkor. Du kan spåra din beställning i SHEIN: s beställningsspårning och det kommer att markera dig när en tullinspektör granskar din beställning, även om det inte alltid betyder att de får dig att betala tullen.

Vad är det tull på?

Tull är en skatt man betalar när man importerar en vara. I vissa länder, betalar man även tull när man exporterar en vara. Länder tar ut tull för varor vid import av skattemässiga skäl eller för att skydda sin egen industri från konkurrens från importerade varor.

Relaterade inlägg: