Vad ska man ha för olja i motorsåg?

Innehållsförteckning

Vad ska man ha för olja i motorsåg?

Vad ska man ha för olja i motorsåg?

Vilken motorsågsolja man ska välja är en smaksak, det finns både mineralolja, syntetolja och numera även vegetabiliska oljor. En bra tvåtaktsolja bör vara syntetisk och biologiskt nedbrytbar, vilket är bra både för maskin, miljö och användare.

Vad innehåller Sågkedjeolja?

är blandbar med sågkedjeoljor som innehåller mineral- eller rapsolja. Rapsoljebaserad sågkedjeolja med extremt bra vidhäftning och goda temperaturegenskaper. Oljan bryts ned snabbt i naturmiljön och är därmed vänlig mot skog och mark samtidigt som den förbättrar arbetsmiljön för de som använder produkten.

Hur spänd ska kedjan vara på en motorsåg?

Rätt kedjespänning En rätt spänd kedja ska inte hänga under svärdet. Kedjespänningen är rätt när kedjan är i kontakt med svärdets undersida och du lätt kan dra runt den för hand. Låt alltid kedjan svalna före justering av kedjespänningen. Kedjan krymper när den svalnar.

Kan man använda motorolja som Sågkedjeolja?

Motorsågsolja är klistrig och trögflytande just för att den ska smörja kedjan, vanlig motorolja skvätter av en motorsågskedja direkt. Sen är det biologiskt nedbrytbar med, vilket inte motorolja+diesel är....

Vilken Sågkedjeolja är bäst?

Bäst i Test Kedjeolja

  • Sågkedjeolja VG-100 Jula. En billig sågkedjeolja som uppfyller kraven för ISO VG150. ...
  • Husqvarna mineralbaserad sågkedjeolja. Husqvarna har släppt en egen sågkedjeolja som är i den högre prisklassen. ...
  • Sågkedjeolja Agrol Mio.

Vilken olja till röjsåg?

2-taktsoljan Low Smoke+ är en blandning av mineraloljor och syntetiska oljor. Den avger mycket lite rök och har extremt goda smörjegenskaper på motordetaljer som utsätts för hög belastning, så som exempelvis vevstakslager. Den passar bäst för motorsågar och röjsågar med en cylindervolym upp till 55 cm3.

Vilket bränsle till motorsåg?

Aspen 2 är alkylatbensin som säljs färdigblandad med två procent av Aspens helsyntetiska 2-taktsolja. Aspen 2 kan användas till olika typer av luftkylda tvåtaktsmotorer. En sådan motor kan du till exempel hitta i en motorsåg, röjsåg, kapmaskin eller häcksax.

När ska man byta svärd på motorsågen?

Märker du att sågen tar ojämnt och vändning av svärdet inte hjälper är det dags att byta svärd.

Varför hoppar kedjan på motorsåg?

Kedjan hoppar när den inte underhålls ordentligt. Det är viktigt att utföra underhållet genom att applicera ett lämpligt smörjmedel. Häll några droppar olja på bältet med en handpump. Kör sedan motorsågen med låg hastighet.

Hur vet jag vad för kedja till motorsågen?

När du väljer motorsågskedja behöver du veta delning, spårbredd och antalet drivlänkar. När du vet det handlar valet egentligen bara om vad du gillar. Delningen är avståndet mellan tre av sågkedjans nitar, delat med två. Dess värde (1/4 tum, 0,325 tum, 3/8 tum eller 0,404 tum) står vanligtvis på svärdet.

Relaterade inlägg: