Vilken processor till speldator?

Innehållsförteckning

Vilken processor till speldator?

Vilken processor till speldator?

- De bästa lösningarna för mellanskiktet är Ryzen 1600 eller Intel i5 8400. Detta är extremt bra processorer. Återigen har Ryzen fördelen med flera kärnor, som är aktuellt om du ska streama under tiden du spelar. För vanlig gaming är det dock inte mycket som slår Intel, säger Løver.

Vad är processorn och Processorkylaren?

Processorkylaren är den tredje komponenten (även moderkort och processor) vars kompabilitet styrs av processorns sockel. Är man ute efter en processorkylare som ska kyla en viss processor är det viktigt att leta efter en kylare som stödjer den sockel din processor använder.

Vilken processor ska man välja 2020?

Generellt ska du välja en Intel Core i5, i7, eller i9, alternativt en motsvarande AMD-processor (dessa är lite svårare att hålla reda på med tre olika "högpresterande" serier, AMD A10 och A12, FX-processorer och Ryzen).

Vilken processor ska man välja 2021?

Därför anser vi att AMD Ryzen 5 5600X är mer prisvärd för de flesta gamers som vill ha en högpresterande men helt okej prissatt processor. Den nya AMD Ryzen 5 5600X har 6 st kärnor och 12 st trådar med en maxhastighet på 4,6 GHz med turbo och 3,7 GHz utan.

Vilken kylare är bäst?

Den bästa prisvärda luftkylaren är Cooler Master Hyper 212 EVO. Det håller din dator i genomsnitt 20 grader kallare än en vanlig CPU-kylare.

Hur mycket CPU ska man ha?

Välj rätt CPU Ju fler kärnor, desto fler beräkningar kan processorn utföra på samma tid och därmed blir datorn snabbare. Ska du spela eller redigera video ska du leta efter datorer med flera kärnor och högre CPU-frekvenser än om du mest ska jobba med kontorsprogram, surfa och skicka e-post.

Relaterade inlägg: