Vad för sandpapper till spackel?

Innehållsförteckning

Vad för sandpapper till spackel?

Vad för sandpapper till spackel?

När det sista lagret spackel har torkat slipar man med ett mellangrovt sandpapper. Om du skall måla och vill ha en helt slät yta så använd finspackel som tredje eller fjärde lager.

När kan man slipa spackel?

När spacklet har torkat och härdat slipar man av ojämnheterna och ”skägget” på fogar och kanter och för extra fina ytor till och med hela den spacklade ytan. Den nya vägg- och takslipen PLANEX 2 225 är idealisk för heltäckande och plan slipning.

Hur lång tid tar det för spackel att torka?

Låt spacklet ligga kvar ett tag på väggen innan du börjar släta ut det. Hur länge beror på hur mycket du lagt på, hur mycket underlaget suger samt hur varmt det är i rummet. Cirka 10 minuter är ett bra riktmärke.

Hur slipar man spackel?

När du spacklar gipsskarv bör du använda särskilt spackel så att remsan fäster ordentligt. Lägg först på spackel så att hela försänkningen fylls, lägg sedan remsan på det våta spacklet och låt torka ett dygn innan du lägger på det sista lagret vanligt spackel. Slipa därefter skarven jämn med slippapper.

Måste spackel torka innan målning?

Låt spacklet torka innan du slipar. Gärna ett dygn. ... Slipa med slippapper, kornstorlek 100–120. Tipset: Hyr en giraffslip när du behöver slipa stora ytor.

Hur snabbt torkar Snabbspackel?

Fyller du ett två centimeter djupt hål med snabbtorkande spackel räcker det ofta med en torktid på 30 minuter. Spacklar du däremot skarvarna mellan två gipsskivor med gipsspackel bör det torka över natten innan du slipar ytan. Det är därför viktigt att läsa instruktionerna för det spackel du använder.

Relaterade inlägg: