Hur mycket merit behöver man för att bli rörmokare?

Innehållsförteckning

Hur mycket merit behöver man för att bli rörmokare?

Hur mycket merit behöver man för att bli rörmokare?

Programstruktur på VVS- och fastighetsprogrammet (VF)
Gymnasiegemensamma ämnen 600 pProgramgemensamma ämnen 400 p
Inriktningar 300–500 p
FastighetKyl- och värmepumpsteknik
Elkraftteknik 100 pElkraftteknik 100 p
Fastighetsförvaltning 100 pKyl- och värmepumpsteknik – grund 100 p

Vad är en rörmokare?

Oftast brukar man kalla VVS-montörer för rörmokare, vilket inte är helt fel eftersom de har liknande uppgifter. Men en VVS-montör har mer ansvar än att fixa rör. De ser till att värmen fungerar, att luft går igenom ventilationen och att göra det på ett så långsiktigt sätt som möjligt.

Vad kan man bli om man läser VVS?

Du lär dig hur olika tekniska system i byggnader fungerar, till exempel värme och ventilation och hur du sköter om systemen så att de fungerar som de ska. Inriktningen ger möjlighet till jobb som till exempel fastighetstekniker, fastighetsskötare eller fastighetsvärd.

Vilken linje är rörmokare?

Hej Markus, För att bli rörmokare ska du välja Energiprogrammet. Idag kallas rörmokare för VVS-montörer. För att bli VVS-montör är det bästa att först genomgå 3 år på gymnasium, energiprogrammet med inriktning VVS.

Varför ska man bli rörmokare?

VVS-montör kallades tidigare för rörmokare eller rörläggare. Utbildningen till VVS-montör passar dig som gillar att jobba med händerna och vill ha ett rörligt och socialt jobb. Att plugga VVS passar dig som är praktiskt lagd och har ett sinne för tekniska lösningar och ritningar.

Hur mycket tjänar en VVS?

40 800 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Är det svårt att bli rörmokare?

Som nämnts ovan saknas det många rörmokare i Sverige och som certifierad rörmokare har man väldigt lätt att hitta jobb. Det är dock viktigt att man ser till att så snabbt som möjligt ta sitt certifikat så att man verkligen är färdig med utbildningen!

Är rörmokare svårt?

Att jobba som rörmokare ger utrymme för stor variation när det gäller arbetsuppgifter. ... Felsökning – En av de lite klurigare delarna av jobbet är att hitta felkällor, som orsakar problem i en rörinstallation. I större installationer kan detta bli nog så svårt och klurigt.

Relaterade inlägg: