Vad behövs för att plugga till förskollärare?

Innehållsförteckning

Vad behövs för att plugga till förskollärare?

Vad behövs för att plugga till förskollärare?

Fakta och behörighet Behörighet: Grundläggande behörighet + Naturkunskap 1b eller 1a1+1a2, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2, Engelska 6, Svenska 3 eller Svenska som andraspråk 3, Matematik 1.

Vad är Förskollärarutbildning?

I förskollärarutbildningen läser du kurser inom pedagogiska, didaktiska och omsorgsetiska kunskapsområden för att förbereda dig för arbete med yngre barn i förskola. Utbildningen ger dig teoretisk fördjupning inom centrala områden, och praktisk tillämpning genom verksamhetsförlagda kurser (praktik) på en förskola.

Hur många HP är förskollärare?

Förskollärarprogrammet är 3,5 år (210 hp) och leder till en förskollärarexamen på grundnivå som ger dig behörighet att undervisa i förskola och förskoleklass, det vill säga barn i åldrarna ett till sex år. Utbildningen startar varje termin.

Vad behöver man för att bli dagislärare?

Grundläggande behörighet innebär att du har ett slutbetyg från ett fullständigt program i gymnasieskolan eller ett slutbetyg från gymnasial vuxenutbildning med lägst betyget Godkänd i minst 2250 gymnasiepoäng och lägst betyget Godkänd i kärnämneskurserna Svenska/Svenska som andraspråk kurs A och B, Engelska kurs A och ...

Hur många terminer är Förskollärarprogrammet?

Programmet ges på heltid under 3,5 år (7 terminer). I programmet ingår kurser inom tre områden: Förskoledidaktik, 120 hp (varav ett självständigt arbete 15 hp) Den utbildningsvetenskaplig kärnan inom förskollärarprogrammet, 60 hp.

Vad kan man göra med en förskollärarutbildning?

De flesta förskollärare arbetar på en kommunal förskoleklass eller i förskola. Andra arbetar på privata förskolor vilket det blir mer av i Sverige. Om man som förskollärare vill vidareutbilda sig kan man arbeta inom specialområden som lekterapiverksamhet och särskola.

Relaterade inlägg: